Top 5 najaarsbestemmingen voor het perfecte weekendje

Het najaar is in Nederland al volop aan de gang. Bomen verliezen hun bladeren, de zon zijn glans en de bikini zijn nut. Er is ook al flink wat regen geweest en iedereen kan niet wachten om er even tussenuit te gaan. Voor alle harde werkers hebben we vijf najaarsbestemmingen gekozen die perfect zijn voor een weekend weg. Het mooiste van deze bestemmingen is dat ze allemaal met de auto te bereiken zijn. Bereid je dus voor op een weekend om even goed te re-chargen!

Najaarsbestemmingen Brighton5. Brighton, Engeland

Engeland heeft misschien het slechtste weer van deze top vijf, maar het is dan ook niet de zon die je gaat opzoeken. Je bezoekt in Engeland juist een leuke stad of misschien zelfs meerdere dorpjes. Je kunt ontzettend veel zien in één weekend! En laten we eerlijk zijn, een pub is de perfecte plek om te ontspannen. Omdat je dit weekend gaat re-chargen is Brighton de ideale locatie. Het heeft wat beter weer dan de rest van het land. Daarnaast staat het bekend om zijn fantastische en grote stranden. Je kunt er daarnaast heerlijk winkelen op The Lanes of een aantal National Parks bezoeken. Deze stad met al z’n kleine straatjes en relaxte surf-sfeer moet je gewoon een keer gezien hebben.

Najaarsbestemmingen Bodensee4. Bodensee, Duitsland

Duitsland is voor ons Nederlanders het land waar heel wat dingen goedkoper zijn. Dus waarom zou je daar in het najaar niet volop van genieten? Het land heeft trouwens meer te bieden dan braadworsten en bier hoor. Imposante kerstmarkten, heerlijk voetbal en hele vette discotheken. Er zijn wel honderd plaatsen waar je een keer moet zijn geweest, maar in het najaar raden wij je één plek aan. Het Bodenmeer ook wel Bodensee genoemd. Deze locatie ligt op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het is een plek van prachtige natuur en ontzettend harmonieus. Ideaal om dus om jezelf weer op te laden en weer het mannetje te worden.

Najaarsbestemmingen België3. De Haan, België

Het is zo dichtbij en echt perfect als najaarsbestemming. Er is ook zoveel te zien en te beleven bij de zuiderburen. België heeft bijvoorbeeld een kust van zeventig kilometer waar plek is voor iedereen die rust in de natuur zoekt. Er zijn aan de zee picture perfect locaties te vinden. Hier kan iedereen genieten van bijvoorbeeld de natuurlijke duinbossen. Het lijken oprecht net groene parels van een afstand. Als je na het wandelen klaar bent om te relaxen beland je haast vanzelf in de badplaats van De Haan. Voordat je het weet zit je batterij weer vol terwijl je geniet van het uitzicht van de Belgische kust.

Najaarsbestemmingen Luxemburg
Foto: Kras.nl

2. Echternach, Luxemburg

Luxemburg is een welvarend, veilig en zeer klein land. What’s not to like? Het hele land is waarschijnlijk in één weekend te zien. Ideaal om dus een paar dagen te ontspannen en jezelf op te laden voor die zware werkweek. Nu kun je in Luxemburg simpelweg gaan genieten van de stad. Vergeet alleen niet dat je de auto bij hebt! Je kunt heel makkelijk naar verschillende natuurparken rijden en het plekje Echternach moet je bezocht hebben. Het is het oudste stadje van Luxemburg en dat is terug te zien. Veel kastelen en heel veel mooie straatjes om door te wandelen. In Echternach kom je om te ontspannen en op te knappen. Rustig en kalm genieten van een biertje tussen de restanten van een vergeten tijd.

1. Valle d’Aosta, Italië

Het is misschien iets verder reizen dan Luxemburg of België, maar Italië is het waard! In het najaar is het er regelmatig een heerlijke 20 graden. Ook heeft Italië zoveel prachtige steden. Als je blind op de kaart je najaarsbestemming kiest kom je nog goed terecht. We willen echter re-chargen en komen voor de rust. Dus ga je naar Valle d’Aoasta. Het plekje is perfect voor een echte wellness en slowholiday trip. Het is daar echt een ding geworden om de vakantie af te stemmen op het ritme van het lichaam. Perfect dus als je mind and body even helemaal op is. Je krijgt een persoonlijk onthaal en ieder hotel wil ingaan op jouw wensen en verlangens. Sign me up!

Najaarsbestemmingen Valle

Total
0
Share