Deze infographic weergeeft de toekomst van het autorijden!

Dat de autoindustrie zich aan het ontwikkelen is zul je vast wel gemerkt hebben. Persoonlijk moest ik best lang aan het idee wennen om een hybride auto te rijden. Alleen het woord vond ik al vreemd klinken, laat staan of de techniek dan wel proper zou werken. En om helemaal niet te praten over het uiterlijk, want de eerste hybride voertuigen waren oerlelijk. Ik noem een Opel Ampera en een Toyota Prius. Inmiddels heeft ieder merk al meerdere hybride modellen in hun assortiment en sommige zien er meer dan gelikt uit. Denk bijvoorbeeld aan deze Porsche Panamera.

So what’s next?

Als we onderstaande infographic moeten geloven zien we dat onze Heilige Koe op een viertal fronten in 2030 extreem geëvolueerd is. 70% van het wagenpark zou eigenschappen van autonoom rijden moeten hebben, waardoor er minder ongelukken zullen gebeuren en dus meer tijd wordt bespaard. En daarnaast zullen jij en ik eerder op onze eindbestemming zijn.

Ook zullen auto’s meer met elkaar connected zijn en met elkaar communiceren. Maar ook het updaten van software (wat Tesla nu al doet) zal in iedere auto meer geïntegreerd zijn. Een kwart van het wagenpark zal volledig elektrisch zijn en ook de deeleconomie heeft zijn intrede gedaan. De verwachting is dat iets meer dan een kwart van de autorit gedeelde ritten zullen zijn, hoe we ze nu al in sommige Uber constructies kennen.

Source: Emerce
Total
1
Share