Rolls-Royce Sweptail is de allerduurste auto ter wereld

Rolls-Royce stelde vorig weekend op Concorso d’Eleganza de Sweptail voor aan de wereld. De eigenaar heeft Rolls-Royce € 11,5 miljoen betaald om ‘m custom te laten fabriceren. Meneer gaf daarvoor zelfs een feestje om zijn vrienden de Rolls-Royce Sweptail na vier jaar ontwerpen eindelijk te laten zien. Rolls-Royce noemt de Sweptail ‘The Pinnacle of Bespoke‘ en er is er dus maar één van op de hele wereld.

rolls-royce-sweptail-4

Rolls-Royce Sweptail

Dat de Rolls-Royce Sweptail speciaal genoemd wordt, is volledig terecht. De onderkant lijkt op de vorm van een boot doordat de hele body onder de auto doorloopt zonder naad. Dat komt omdat de Rolls-Royce Sweptail is geïnspireerd op jachten uit de jaren ’20 en ’30. Het panoramische zonnedak is volledig van glas en een van de meest ingewikkelde en grootste die Rolls-Royce ooit heeft gemaakt. De grill bestaat uit één stuk aluminium en is de grootste ooit op een Rolls-Royce.

rolls royce sweptail 3

Het stuur van de auto zit aan de rechterkant dus de kans is groot dat hij bij een stinkend rijke Brit terecht komt. Voor het interieur zijn speciale materialen als ebben- en paldao hout gebruikt. Verder mogen  de champagnehouder en kristallen glazen natuurlijk niet missen in het interieur. Er zijn uiteraard Ferrari’s verkocht voor nog veel meer geld, maar de waarde van die auto’s werd opgebouwd met de tijd en bij de Rolls-Royce Sweptail gaat het om een gloednieuw model. Het is dus zeker een speciaal ding!

rolls royce sweptail 3

Total
1
Share