Porsche komt met de dikste station ooit!

Wanneer je van plan bent een gezinsauto te kopen is het altijd raak; je hebt als man zijnde te kiezen voor veiligheid boven paardenkracht. Keuze is er genoeg, maar lang niet altijd een sportieve stationwagon. Het goede nieuws is dat Porsche met een nieuwe Panamera komt. Eentje die vrijwel iedereen bij het stoplicht een open mond bezorgd. Dit ding is sexy, maar daarnaast ook retesnel!

Porsche Panamera Turbo Sport Turismo

Een echte Porsche

De wagen is een aardige vijf meter lang, 1,94 meter breed en 1,43 meter hoog. Hij is dus net iets hoger dan de ‘gewone’ Panamera. Onder de hood ligt een 4L V8, goed voor 550 pk en 770 Nm. Dat resulteert in 3,6 secondjes tot je de 100 aantikt. Tenminste, als je het Sport Chrono Pakket hebt geïnstalleerd. Ook de tussenacceleratie is verbluffend snel: van 80 tot 120 in 2,4 seconden. Tel dat maar eens!

Daarnaast heeft Porsche alle huidige beschikbare techniek in de auto gestopt. Dat betekent onder andere dat de Porsche Advanced Cockpit aanwezig is. Maar denk ook aan adaptive cruise control en het Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC Sport) en meer! Wat uiteindelijk zorgt voor de heerlijke rijervaring waar Porsche bekend om staat.

4+1

Wat opvalt is dat het een 4+1-zitter wordt genoemd in plaats van vijfzitter. De auto bevat nog steeds drie zitplaatsen achterin, al is de derde zitplaats volgens Porsche geen volwaardige. Iets voor de baby?

Toch heeft elke bestuurder de optie om de auto te bestellen zonder de +1. In dat geval worden er twee elektrisch verstelbare stoelen ingezet. Dat is echter niet het enige flexibele aan de auto. Er zit, zoals we gewend zijn van Porsche, een adaptieve spoiler op. Dit betekent dat de spoiler zich aanpast aan de gekozen rijmodus en snelheid. Daarnaast komt er een kofferbak management systeem beschikbaar op verzoek. Dat zorgt onder andere voor opties zoals een 230-V elektrische stopcontact. Toch een hele verandering van de ‘oude’ Porsche Panamera.

Uitbreiding van de Panamera

Dit is momenteel de vijfde versie in de Panamera serie van Porsche. In prijs is dit ook meteen de duurste, vanaf 199.700 euro is de Sport Turbo Turismo beschikbaar. Met deze uitbreiding zet Porsche een stap in een nieuwe markt, maar behoudt wel alle karakteristieken waar Porsche bekend om staat. Dat zorgt voor een snelle en sexy dad-car waar elke man trots op kan zijn.

Overtuigd? Of ga je nog steeds liever voor een Audi RS6? Laat het ons weten!

Porsche Panamera 2

Porsche Panamera 1

Porsche Panamera 3

Total
18
Share