Een nieuwe eyecatcher: Opel Insignia Grand Sport

Hij staat misschien wel in de top 10 van meest opvallende auto’s die recentelijk op de Nederlandse weg te zien zijn. De Opel Insignia. Inderdaad, je had het misschien niet verwacht van Opel, maar toch is het zo. Met de nieuwe Insignia slaat Opel een nieuwe weg en daarmee nieuw tijdperk in. Wij gingen eens checken of de Opel Insignia meer dan alleen de looks is.

Opel Insignia Grand Sport

Het bleef deze keer niet bij alleen Opel Insignia. Nee, er kwam Grand Sport bij, of Sports Tourer voor de stationwagon. Hoge verwachtingen alom, want als je iets achter de naam van de auto zet, moet het wel hoge verwachtingen scheppen. Wij gingen op pad met de OPC Line. Helaas geen echte OPC, zoals we in de vorige Insignia test hebben gedaan. Er is helaas nog geen OPC voor de Insignia beschikbaar, dus mochten we het doen met iets wat er op lijkt.

Duitse looks

In eerste instantie ziet de nieuwe Opel Insignia er echt fantastisch uit. Dat blijkt ook wel uit de vele nekken die omdraaien als je voorbij rijdt. Ik kan je vertellen dat ik voor een relatief normale auto nog nooit zoveel mensen om heb zien kijken. En dat is leuk, want stiekem wil je altijd een auto rijden die mensen mooi vinden. Opvallen doet de nieuwe Insignia dus zeker. Toch merkte ik aan diverse mensen dat ze in eerste instantie niet door hadden dat het een Opel was. De koplampen lijken – in het donker – een beetje op een Volvo en iemand vond zelfs dat de achterkant een beetje op een BMW lijkt. Kortom, goede punten voor het nieuwe design van de Opel.

Interieur

Schoonheid zit van binnen zeggen ze. En ook hier heeft Opel een flinke slag geslagen. Het ziet er in eerste instantie best goed uit. Als je er wat langer in rijdt, merk je wel dat het nog redelijk veel plastic is. Wat wel erg fijn is, is dat Apple CarPlay of Android Auto volledig wordt ondersteund. Heerlijk om lekker mijn iPhone beleving door te trekken in de auto. Apple Maps werkt voor mij prima. Helemaal als je jouw iPhone eens niet aan de Opel Insignia koppelt. Dan merk je pas echt hoe goed CarPlay eigenlijk is. Of – sorry Opel – hoe slecht het navigatiesysteem van Opel is. Anno 2017 mag een infotainment systeem er echt zo niet meer uit zien.

Pferdestärken

Duitsers stonden – los van de Amerikanen – altijd bekend om de grote en sterke motoren. Een V8 hier, een W12 daar. Tegenwoordig is er met oog op duurzaamheid de lol er vaak wel van af. Met een extra turbo wordt er zo veel mogelijk vermogen uit een zo klein mogelijk blokje geperst. Zo ook bij de 1.5 liter motor die in de Opel Insignia ligt. Het relatief kleine blokje perst er 165PK uit. Je merkt dat het een wat kleiner blokje is, maar je komt toch vrijwel nooit echt iets tekort. En dat is knap. Daarnaast ligt de Opel Insignia wel echt heerlijk strak op de grond, waardoor het rijden al snel iets sportiever aanvoelt.

Kopen

De nieuwe Opel Insignia is een model dat zich perfect leent voor de verkoop, maar ook zeker voor de lease. Je krijgt voor je geld relatief veel auto. Persoonlijk zou ik kiezen voor een 2.0 liter versie.

opel-insignia-12

Total
7
Share