Met deze stijlvolle korte film viert Porsche haar 70 jarig bestaan

De allereerste Porsche verscheen al in 1938, dit was de Porsche 64. Alleen de Porsche 356 wordt gezien als de eerste échte Porsche. Simpelweg om de reden dat deze verkocht werd door het toen nog jonge bedrijf. Vandaag de dag zijn we 70 jaar verder en is Porsche een begrip. We kunnen er niet genoeg van krijgen. Je kunt ons wakker maken voor een klassieke 911 of juist een nieuwe elektrische Mission E.

Deze korte film viert het ’70 jarige’ bestaan van Porsche. Hierin wordt aandacht besteed aan zeven verschillende uitvoeringen van het Duitse automerk. Van de Porsche 917 KH uit de jaren ’70 tot de Porsche 918 Spyder uit 2010. Het mooie aan dit filmpje is dat je de technologische ontwikkelingen en de verandering in design duidelijk ziet. Zo wordt duidelijk dat Porsche ondanks zijn klassiekers met de tijd meegaat.

Porsche in de Formule 1?

Het galmt al een tijdje door de wandelgangen, maar het lijkt er toch echt van te komen. Porsche Motorsport heeft steeds meer interesse om de Formule 1 te betreden. In het jaar 2021 is de kans groot dat naast onze eigen Verstappen ook een coureur van Porsche voor de start staat. Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger geeft uitleg over de mogelijke entree in een interview met Autobild: “Porsche denkt na over een entree in de Formule 1 na 2021. Ze wachten nu nog op het nieuwe motorreglement dat in mei verwacht wordt, en daarna nemen ze een beslissing.”

Porsche is veelal bezig met ontwikkelingen op het gebied van hybride technologieën. Deze ontwikkelingen wil Porsche doorzetten in een andere raceklasse. Op dit moment is het bedrijf vooral bezig met een entree maken in de Formule E. Het zou voor Porsche een mooie stap zijn om het 70 jarige bestaan extra glans te geven.

Foto: Porsche
Total
1
Share