Met de Jeep Grand Cherokee vieren we 75 jaar vrijheid

Dat Jeep dit jaar jarig was, dat hebben we geweten. Jeep heeft getrakteerd op een BBQ en een geweldige rit in de Jeep Grand Cherokee SRT. Maar nu was het tijd om nog meer Jeep cadeau’s uit te pakken. En deze keer was het de Jeep Grand Cherokee 75th anniversary edition.

Jeep Grand Cherokee

De Jeep Grand Cherokee is een ware verschijning. Je kan er niet zomaar omheen, of overheen kijken. Of je er van houdt, is een tweede. Persoonlijk ben ik wel weg van deze aandachttrekkende machines. En waar is de Grand Cherokee meer op zijn plaats dan bij Mudmasters?

Voortgekomen uit vrijheid

De Grand Cherokee 75th anniversary edition lijkt iets meer Europees dan zijn ‘normale’ broer. Iets minder chroom, andere voorkant (met koplampen) en veel bronsaccenten. Ook de Jeep heritage werd niet overgeslagen, met diverse 1941 logo’s. Wij reden de Cherokee in de kleur Granite Crystal Metallic, wat ik erg tof vind. Al is er een nog veel exclusievere kleur beschikbaar; Recon Green. Alleen de naam al zorgt er bij mij voor dat ik de Cherokee in die kleur wil hebben.

Onder de enorme motorkap

Natuurlijk heeft deze Grand Cherokee, naast de looks ook de muscles. Eerlijk is eerlijk, we hebben hem niet zo getest als de Wrangler of de Renegade. Maar we merkten wel meteen dat deze wagen serieus is. Dijkje op, dijkje af, modder in, modder uit, daar draait de Grand Cherokee zijn hand niet voor om. En dat is niet vreemd, want in de 75th anniversary edition ligt een 3.0L V6 dieselmotor. Goed voor 250PK. De Grand Cherokee herkent automatisch het terrein, dus je hoeft allemaal niet meer te pielen met de instellingen en uiteraard is het een 4×4.

Gemaakt voor Nederland

Wij Nederlanders kennen ons land natuurlijk op ons duimpje. En we weten allemaal dat de wegen fantastisch geasfalteerd zijn, de offroad wegen lastig te vinden zijn en overal flitspalen staan. Kortom, je hebt niet een hele snelle of grote of sterke auto nodig. Maar deze Jeep Grand Cherokee wil je wel heel graag rijden in Nederland. Je voelt je de Willem-Alexander van de weg. Lekker overal overheen kijken, heerlijk zitten op het exclusieve nappaleer en de automatische luchtvering zorgt ervoor dat je iets makkelijker in- en uitstapt. Daarnaast rijdt deze 2300KG wegende auto, ruim 1 op 14km. Je bent binnen ruim 8 seconden op de 100 km/h en hij stopt pas net over de 200 km/h. En je kunt er overigens heel veel boodschappen in kwijt.

Feestelijke prijs

Toegegeven, de Jeep Grand Cherokee 75th anniversary edition is niet voor iedereen weggelegd. De verkoopprijs ligt rond de €100k. Maar dan heb je wel heel veel auto.

Total
0
Share