De nieuwe Jaguar XF: Lekker zweven 2.0

Voor de eerste keer in de Manify geschiedenis rijden we in een auto, waar we ook het voorgaande model van hebben gereden. De eer gaat uit naar onze vrienden van Jaguar. Vorig jaar zweefden we in de XF sportbrake op de snelweg. Deze keer flaneren we in de nieuwe Jaguar XF door het mooie Nederlandse landschap.

De Jag

Wij zijn weg van het merk Jaguar. Van de prachtige XE, tot de bloedsnelle F-Type. Cabrio, coupe of sportbrake, het maakt ons eigenlijk niet zoveel uit. De Britse elegantie past perfect bij moderne gentleman. En de elegantie straalt er van af bij de nieuwe XF. Je gaat niet even een ritje maken in je bolide, maar je gaat met de Jag. Naar mijn idee klinkt dat 100 keer beter dan met de merc, benz of beamer.

Zakelijke sedan

Dat de nieuwe XF het de zakelijke sedan markt moeilijk gaat maken is wel zeker. De zakelijke rijder kan ineens kiezen tussen onder andere een BMW 5-serie, Audi A6 en een XF. Allemaal pracht wagens, maar als je graag iets opvallends rijdt, kies dan voor de XF!

Pittig katertje?

Jaguar maakt bloedsnelle auto’s, met meer dan 500pk. En ook de XF is verkrijgbaar met een supercharged V6, goed voor 380 Britse paarden. De paarden brengen je in ruim 5 seconden naar 100 km/h. Mocht je een liefhebber zijn, dan is dat zeker een prachtige optie. Toch zullen er meer zuinigere dieseltjes worden verkocht. Wij reden in een 2 liter dieselmotor met automaat, goed voor 163pk. Persoonlijk zou ik voor een iets zwaarder blok kiezen, mocht het budget het toelaten. De 163pk motor is zeker niet langzaam, maar iets meer pit vind ik altijd wel lekker. Gelukkig biedt Jaguar de diesel keuze uit 2 en 3 liter, goed voor respectievelijk 180 en 300 pk. Neem dan ook het R-sport pakket, zoals wij reden. Dat ziet er lekker snel uit.

Ren naar de dealer

De prijs voor de XF valt me alles mee. De Jaguar XF Pure met 2 liter motor heb je voor ruim €47k. Knal er iets meer opties in en je bent ruim €53k kwijt. Dat is in vergelijking met de Duitse bolides een zeer mooi alternatief. Kan je jezelf echt niet inhouden? Dan heb je voor ruim €94k de XF-S met 3 liter supercharged motor.

Total
0
Share