De opvolger van de Veyron is onthuld: de Bugatti Chiron

Vanaf aanstaande donderdag (3 maart) tot en met zondag staat het Zwitserse Genève weer tien dagen in het teken van de Geneva International Motor Show 2016. Met jaarlijks 700.000 tot 800.000 bezoekers is dit één van de grootste autobeurzen ter wereld. Verschillende autofabrikanten presenteren jaarlijks hun nieuwste modellen voor de Europese markt. Gisteren trapte Bugatti af met de onthulling van de nieuwe Bugatti Chiron.

Nieuw snelheidsrecord

Een jaar geleden schreven we over het laatste model van Bugatti: la Finale. De Bugatti Chiron is de opvolger van de Bugatti Veyron, die in 2005 voor het eerst het licht zag. De Franse fabrikant van de sportwagens heeft alle unieke aspecten van een moderne Bugatti genomen en deze verbeterd. Dit resulteert in het feit dat de Chiron op alle vlakken beter presteert dan zijn voorganger. De 8,0-liter W16 motor is herontwikkeld en met 1.500pk bereikt de auto een topsnelheid van 420 km/u, waarmee het lijkt dat de Chiron een nieuw snelheidsrecord neer gaat zetten. Deze snelheid is echter begrensd voor weggebruik, dat wil zeggen dat deze super sportwagen nog hogere snelheden kan bereiken!

De chassis van de Chiron heeft vijf verstelbare standen: Lift, EB ‘auto’, Autobahn, Handling en Top Speed, die er voor zorgen dat onder andere de rijhoogte en schokbrekers zodanig worden aangepast voor de ideale wegsituatie. Van deze super sportwagen worden er slechts vijfhonderd geproduceerd. Als je er snel bij wilt zijn dan hoop ik dat je een beetje gespaard hebt, want de Bugatti Chiron gaat je €2,4 miljoen kosten.

Total
0
Share