Dit is de nieuwe Aston Martin DBS Superleggera

CREDITS: Aston Martin

Met de nieuwe Superleggera heeft het Britse Aston Martin een Super GT op de markt gebracht die van een apart ras is. Alleen de motor is al indrukwekkend. Er ligt namelijk een verse 5.2-liter twin-turbo V12 in. Door Aston Martin zo afgestemd dat, ondanks zijn enorme vermogen, de auto een snelle respons heeft en geweldige prestaties tijdens de versnelling. Je knalt in 3,4 seconden van 0 tot 100 km/h en je tikt makkelijk de 340 km/h aan.

Met de naam wordt een link gelegd naar het verleden. DBS dook namelijk voor het eerst op in 1967. Toen op het iconische naambordje van Aston Martin. Wordt dit de opvolger van de Aston Martin Vanquish?

Aston Martin DBS Superleggera

We kunnen het niet ontkennen, deze bak is ook qua ontwerp zeer vlot. Zo is er door Aston Martin nagedacht over 360-graden camera, zonder sleutel in je wagen stappen en Park Assist. En door evoluerende aerodynamische concepten, eerder gezien bij de DB11, ligt de DBS Superleggera ook bij hoge snelheden perfect op de weg.

Foto: Aston Martin

Dr Andy Palmer, Aston Martin’s President & Chief Executive Officer, steekt zijn trots dan ook niet onder stoelen of banken. Zo stelt hij: ”DBS Superleggera markeert niet alleen de terugkeer van een geweldige Aston Martin-naam, maar betekent ook onze terugkeer naar het absolute toppunt van de Super GT-sector. Knap bovenmaats, zijn lichtgewicht carbon composiet en aluminium behuizing is gebeeldhouwd in een vorm met een enorme aanwezigheid en uitstraling”.

Om de auto nog wat lekkerder en beter te maken, is de DBS Superleggera nog een stuk lichter gemaakt. Zo woog de DB11 nog 1770 kilo op de kop af, terwijl de nieuwe DBS maar 1688 weegt.

Ontwerp

Zoals we van Aston Martin gewend zijn, is het ontwerp tot in de puntjes uitgedacht. De wagen is intern ontworpen  door Aston Martin’s Gaydon HQ. De DBS Superleggera is een combinatie van al zijn Super GT-voorouders. Ondanks zijn uiterlijk straalt de DBS nog wel rauwe potentie en pure agressie uit. Uiteindelijk resulteert dit een fenomenale en imposante machine.

Deze machine is, zoals je waarschijnlijk niet had verwacht, goed aan de prijs. De vanaf-prijs is namelijk €275.000 en daar kunnen dus nog wel eens wat extra kosten bovenop komen. Maar al met al, is het wel een brute bak waarmee Aston Martin alle verwachtingen weer waarmaakt.

Total
0
Share