Chameleon: een enorm luxueuze villa

CREDITS: Daniel Koh Photographie

In het dorpje Buwit, in het binnenland van de zuidwestkust van Bali, ligt de enorme Chameleon villa. Gebouwd op één hectare land met uitzicht op een dicht bos. Werp je blik even naar beneden en zie hoe de rivier langs het pand stroomt. De villa is groot genoeg voor acht personen en en biedt alle luxe die je nodig hebt. Wij vertellen je: dit is dé plek waar je wilt vertoeven tijdens een vakantie op Bali.

Chameleon villa

De villa is de plek voor iedereen dat hedendaags design kan waarderen, op zijn privacy gesteld is en geniet van the better things in life. Word of Mouth is het architectenbureau dat achter dit fantastische ontwerp zit. Zij hebben gewerkt met het idee om de grenzen tussen natuurlijke en gebouwde omgevingen te vervagen. Het gebouw lijkt op sommige delen van het landschap zelf, wat soms in de natuur verdwijnt en op andere delen uit de natuur tevoorschijn komt.

https://www.danielkoh.co/chameleon
Foto: Daniel Koh Photography

Het interieur

In het interieur is rekening gehouden van de traditionele Balinese architectuur. De diverse paviljoens kennen verschillende functies waarbij alle gemeenschappelijke ruimtes open zijn. De privéruimtes zoals slaapkamers zijn natuurlijk afgesloten. In de tuin ligt een zwembad van twintig meter lang en in de villa zelf is een bibliotheek, wellness en mediaruimte te vinden. Een niet onbelangrijk gegeven is dat het uitzicht in elke ruimte even prachtig is.

Tijdens je gehele verblijf wordt je in de watten gelegd door een butler. Ook is er een kok, huishoudster, tuinman en zwembad jongen aanwezig. Oh, en je kan natuurlijk een privéchauffeur boeken.

Het pand

Alle gebouwen van de villa bevinden zich op verschillende niveaus van het landschap. Ze volgen de contourlijnen van de natuur en zo wordt er op elke plek een uitkijkpunt naar de rivier en het bos gecreëerd.

Het hoofdgebouw van de villa bevindt zich op twee niveaus. Het buitenframe van de villa heeft als doel om de ruimtes te beschermen en te isoleren. De “gecamoufleerde” daken zijn begroeid door de omliggende natuur en zorgt voor verkoeling.  Daarnaast zorgt het dak dat al het regenwater wordt opgevangen en vervolgens wordt gebruikt als tuin irrigatie. De zonnepanelen produceren de elektriciteit en het water wordt gerecycled.

De architecten hebben grotendeels gebruik gemaakt van natuurlijke en lokaal geproduceerde materialen. Lokale leveranciers en ambachtslieden worden door dit initiatief gesteund. De CO2-voetafdruk van de villa wordt zo beperkt tot een minimum.

Total
1
Share