Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019

Het nieuwe jaar is hier en dus is het tijd om een nieuwe vakantie te boeken. Ook dit jaar gaan wij weer voor je op zoek naar de meest bijzondere, opvallende, chille Airbnb’s en we trappen af met onze favoriete trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019. Denk vooral aan platteland, back to basic en minimalistisch. Ons lijstje is redelijk breed: we hebben locaties over de wereld, in verschillende prijsklassen gevonden. Gegarandeerd dat er ook voor jou een unieke Airbnb parel bij zit!

7 x trending en unieke Airbnb locaties voor 2019

Tiny Houses

Tiny Houses zijn razend populair en staan bovenaan de lijst van bijzondere trending accommodaties. Anno 2019 zit je niet meer te wachten op een grote villa, maar ga je mee in de trend van de minimalistische levensstijl. Een gaaf voorbeeld is deze Tiny House in Drimnin, Schotland.

Dit spaceship staat midden in de Schotse Hooglanden en het uitzicht liegt er dan ook niet om. Vanuit de woning kun je op pad gaan om de mooiste hikes te maken en ’s avonds chill je binnen aan de keukenbar of geniet je achter het glas van het serre-gedeelte met een glas wijn bij de kachel.

Benieuwd naar deze ‘AirShip’ in de Schotse Hooglanden? Je verblijft er met z’n tweeën voor €235 per nacht.

unieke Airbnb unieke Airbnb, Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019

Schuren & Hoevelogies

Back to basic op het platteland is een andere trend in 2019. Om te ontsnappen aan het drukke stadsleven is het een verademing om ergens op het platteland bij te komen. Sterrenhemel boven je, wijds uitzicht voor je en een chill huis achter je. Onze favoriet is deze unieke Airbnb boerderij in Chiang Mai.

Chiang Mai is na Bangkok de grootste stad van Thailand, maar is niet te vergelijken met de chaotische hoofdstad. In Chiang Mai hangt een relaxte sfeer en vanuit hier is het een aanrader om een jungle trekking te maken. Ziplinen, raften of een bezoek brengen aan een olifantenopvang zijn de hoogtepunten van Chiang Mai. Aan het einde van de avond kom je tot rust in deze houten lodge, inclusief zwembad en privé buitenkeuken. ’s Avonds een lekker drankje op de veranda en geloof maar dat je lekker zult slapen.

Voor €71 per nacht verblijf je met twee personen in deze houten boerderij in Chiang Mai.

unieke Airbnb, Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019

Koepel accommodaties

Een trend die ook terug komt in dit nieuwe jaar zijn koepel accommodaties. Deze accommodaties zijn, verrassing, in de vorm van een koepel en bieden je een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Een exotisch voorbeeld hiervan is deze unieke Airbnb in Ubud, Bali.

Op het platteland van Bali vind je deze bamboe koepel-lodge, met uitzicht op de rijstvelden. Een perfecte locatie dus. En daarnaast beschikt het verblijf over een king size bed, dakraam met uitzicht over het landschap én een buitenbadkamer. Goals!

De unieke Airbnb is geschikt voor twee personen en kost jullie samen €96 per nacht.

unieke Airbnb, Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019

Een andere uitblinker in deze categorie is deze koepel accommodatie in Joshua Tree, Amerika. Joshua Tree National Park, ten zuiden van Californië, is natuurlijk al een toplocatie an sich,  maar nu kun je er dus ook verblijven in deze mega toffe accommodatie.

Midden in de woestijn en onder de sterrenhemel. Chill binnen in de bohemian-style ingerichte koepel of geniet buiten van het uitzicht over de bergen.

Je betaalt voor deze unieke Airbnb accommodatie €200 per nacht met zijn vieren.

unieke Airbnb, Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019

unieke Airbnb, Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019

 Cycladische huizen

Voor deze wit met blauwe stulpjes, die boven de glinsterende Middellandse Zee uitkomen, reis je af naar Griekenland. En dat gaat gegarandeerd zorgen voor een hoop jaloersmakende Instagram plaatjes. Wij hebben twee pareltjes voor je uitgekozen.

De eerste ligt op Santorini. Het eiland is momenteel onwijs populair en niet voor niets, want het eiland is dé topper van Griekenland. Deze villa is gemaakt voor tien personen en heeft een prachtig panoramisch uitzicht over de Egeïsche zee. Je vindt er drie slaapkamers met queensize bed, twee sofa bedden, maar liefst vijf luxe badkamers en de inrichting is lekker licht. Buiten vind je een groot privézwembad en meerdere terrassen.

Je slaapt hier voor €400 per nacht, dus €40 per persoon per nacht. En dat valt ons reuze mee!

unieke Airbnb, Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019 Onze volgende Cycladische favoriet ligt op het minder bekende Tinos. Deze accommodatie biedt ruimte aan vijf personen. Het huis telt twee verdiepingen en heeft een echte Griekse sfeer. Vanaf de twee buitenterrassen heb je een panoramisch uitzicht over onder andere het eiland Mykonos.

Voor de accommodatie betaal je €76 per nacht in totaal voor vijf personen.

unieke Airbnb, Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019 unieke Airbnb, Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019

Herdershutten

In het kader van een digitale detox is het een unieke optie om te verblijven in een herdershut – veel van deze accommodaties hebben namelijk geen stopcontacten. Deze off the grid onderkomens boek je voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Deze herdershut vind je op het plattenland van East Sussex en doet aan de binnenkant denken aan een caravan. De tafel met banken verbouw je ’s avonds tot tweepersoonsbed. Om lekker in de campingsfeer te blijven kun je gebruik maken van de picknicktafel en barbecue.

Voor €135 per nacht slaap je samen een nachtje in deze herdershut.

unieke Airbnb, Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019 unieke Airbnb, Airbnb Finds: trending en unieke Airbnb accommodaties voor 2019

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…