Dit zijn de gaafste poolbars ter wereld

Buiten is het koud, nat en bagger. Als het aan ons ligt, boeken we binnenkort een chille zomervakantie naar waar-dan-ook. Ondertussen zijn we ons al een beetje aan het oriënteren en wat is er nu beter dan een cocktail aan het zwembad? Het zwembad niet uit hoeven om hem te bestellen en te drinken dus. Extra bonus als je er dan ook nog een spectaculair uitzicht bij krijgt. Hierbij een kleine tour langs de gaafste poolbars ter wereld.

Zes keer de vetste poolbars

1. Hotel Monte Mulini – Rovinj, Kroatië

Hotel Monte Mulini ligt in een rustige baai van de kust van Istrië, Kroatië. Het is een boetiekhotel, maar dan net een beetje anders. Met een wellness, verschillende bars en een restaurant van hoogstaand niveau mét wijnkelder kun je dit hotel gerust een luxe oord noemen. Alle kamers en suites hebben uitzicht op de haven, maar als het aan ons ligt genieten we van de schoonheid van de Kroatische kust. En dat niet zomaar, maar in een van de mooiste poolbars van Europa!

poolbars, Dit zijn de gaafste poolbars ter wereld

2. Lagoon Bar – Blue Lagoon, IJsland

Terwijl je chillt in deze natuurlijke lagoon van zo’n 38 graden, die ook nog eens herstellend zou werken, zwem je zo nu en dan op en neer naar de Lagoon Bar. Ze staan bekend om de signature cocktail ‘Into the Blue’: framboos Bacardi, blue Curacao, limoen en bosbessen. Een koud biertje mag natuurlijk ook. Dankzij het handige polsbandjes systeem kan je achteraf betalen. Je bent wel in IJsland, dus de rekening kan vrij pittig zijn.

poolbars, Dit zijn de gaafste poolbars ter wereld

3. Plunge Bar, The Palms – Turks & Caicos

Hotel The Palms op de Turks- en Caicoseilanden is gevestigd op Grace Bay Beach, één van de mooiste stranden ter wereld. The Plunge Bar is de eyecatcher van het resort en naast cocktails en andere drankjes kun je er ook bijzondere borrelhapjes bestellen zoals schelpbeignets en vistaco’s. Geen wonder dat dit behoort tot een van de mooiste poolbars van de wereld.

poolbars, Dit zijn de gaafste poolbars ter wereld

4. Del Mar Bar, Hotel Kivotos – Mykonos, Griekenland

Hotel Kivotos is precies wat je verwacht van een hotel in Mykonos: witgekalkte muren, felblauwe deuren en veel hangende bloemen. Allemaal lekker authentiek, totdat je bij de infinity pool komt. In dit zoutwater zwembad vind je een dikke poolbar, onderwatermuziek en een exclusieve cocktaillijst. Een perfecte plek om vanaf je in-water barkruk te genieten van het uitzicht op de Ornos Bay.

poolbars, Dit zijn de gaafste poolbars ter wereld

5. The Viceroy Bali – Ubud, Bali

Op zich hoef je in dit resort niet naar de ‘main pool’, want zelfs de kleinste villa’s van het The Viceroy Bali hebben hun eigen zwembad. Toch heeft de ‘main pool’ net iets meer te bieden dan je eigen privé badje. Denk bijvoorbeeld aan een panoramisch uitzicht over de rijstvelden van Ubud, het spirituele hart van Bali, waar je meteen de mooiste natuur meepakt. Daarnaast krijg je in de poolbar naast de chillste drankjes ook food service aangeboden, waardoor je nergens anders meer heen wilt of hoeft.

poolbars, Dit zijn de gaafste poolbars ter wereld

6. Regency Country Club Pool Bar – Tenerife, Canarische Eilanden

Het verwarmde zwembad van 800 vierkante meter is het middelpunt van de Regency Country Club op Tenerife. In de poolbar drink je tropische cocktails en heb je een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan en het eiland La Gomera.

poolbars, Dit zijn de gaafste poolbars ter wereld