Airbnb finds: slapen in een boomhut op Bali

Bij het woord ‘boomhut’ denk je al gauw aan wat primitievere toestanden, met een touwladder naar boven klimmen of allerlei beesten die naar binnen kruipen. Waar je niet aan denkt is met je chick aan een zwembad liggen, gigantische glazen schuifdeuren en een toffe moderne look. Toch heeft deze boomhut op Bali het allemaal, al zou je het misschien eerder een ‘boomvilla’ moeten noemen.

Slapen in een boomhut op Bali

boomhut op Bali, Airbnb finds: slapen in een boomhut op Bali

Boomhut of Boomvilla

Tussen de rijstvelden van Ubud, Bali staat deze prachtige woning die prima bereikbaar is vanaf de stad. Ondanks de kleine afstand heb je het gevoel alsof je midden in de bush-bush zit. De meest opvallende feature van dit huis is de boom die dwars door het huis heen groeit! De trap, woonkamer en het balkon zijn allemaal vakkundig om de boom heen gebouwd zodat de grens tussen binnen en buiten bijna verdwijnt. Natuurlijk helpt de enorme glazen schuifdeur flink mee, waardoor je ook nog eens vanuit je woonkamer linea recta het zwembad in kan. Alsof dat niet genoeg is, stap je zo door de unieke regendouche het terras op, kan jij weer lekker fris verder.

boomhut op Bali, Airbnb finds: slapen in een boomhut op Bali

Midden in de natuur

Wat is een boomvilla zonder privézwembad? Het zwembad ligt direct aan het huis en gaat via een waterval over in een tweede bad, dat een meter lager ligt. Al dobberend heb je uitzicht over rijstvelden en palmbomen. Compleet afgezonderd van de stad.

Geen master in de keuken maar wel willen genieten van de tropische vruchten en traditionele Indonesische keuken? Geen probleem! Een luxe ontbijtje zit gewoon inbegrepen bij de prijs van deze Airbnb. Op het prachtige balkon word je heerlijk wakker in een hangstoel op het balkon, kop koffie in je hand en een waanzinnig uitzicht op de Balinese jungle!

Ubud

De stad Ubud ligt op ongeveer een kilometer afstand van de boomhut. Mocht je ooit uitgekeken raken op het huis, wat moeilijk voor te stellen is, is er genoeg te doen! Voor de vroege vogels is er vanaf zes uur een lokale markt in het centrum waar vers fruit, groenten, kruiden en bloemen verkocht worden. Na negenen wordt de markt een toeristische bedoeling. Een beter idee is om dan bijvoorbeeld aapjes te kijken – letterlijk en figuurlijk – in het Monkey Forest Ubud. Hier leven meer dan 300 apen! Pas wel op, want ze zijn zo gewend aan mensen dat ze weleens zonnebrillen stelen. Voor de cultuurliefhebber is een van de vele tempels een must om te bezoeken. Bijvoorbeeld de Tirza Empul, waarvan ze zeggen dat het helende krachten heeft. Dus: scootertje huren en er op af!

Deze boomhut op Bali kan bedden voor vier personen aanbieden als je de bank uitklapt tot een bed, maar wij zien het voor ons dat je hier het lekkerst met z’n tweeën zit. Perfect om lekker met je meisje aan de Nederlandse kou te ontsnappen. Geloof het of niet, maar voor dit complete paradijs betaal je maar €81,50 per persoon! Wij zeggen, koffer inpakken en gaan!

boomhut op Bali, Airbnb finds: slapen in een boomhut op Bali

boomhut op Bali, Airbnb finds: slapen in een boomhut op Bali

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…