Nieuwe wet tegen seks op Bali

CREDITS: Artem Beliaikin

Bali is ongetwijfeld een van meest populaire vakantiebestemmingen. Vooral veel jonge mensen bezoeken dit bucket list-item, waaronder ook veel stelletjes. Binnenkort komt er waarschijnlijk een nieuwe wet aan die je verblijf op het eiland wat moeilijker kan maken, zowel als stel als vrijgezel. Mits je natuurlijk verblijven in een gevangenis in het buitenland ook op je bucket list hebt staan.

Geen seks op Bali door dit nieuwe wetsvoorstel

De Indonesische overheid is op dit moment een wet aan het overwegen waarbij seks voor ongetrouwde stellen illegaal wordt op Bali. Het land dat voor het grootste deel islamitisch is, wil op deze manier hun cultuur ook onder het toerisme waarborgen. Dit houdt dus in dat seks voor het huwelijk ook van toeristen niet langer getolereerd zal worden.

Wat houdt deze nieuwe wet in voor jouw bezoek naar Bali?

De nieuwe wet zou betekenen dat seks tussen ongetrouwde stellen wordt bestraft met een boete of gevangenisstraf. Een boete zou op kunnen lopen tot zo’n 644 euro. De gevangenisstraf voor het misdrijf zou van zes maanden tot zelfs een jaar kunnen oplopen.

Dit zou kunnen betekenen dat boekingen van bijvoorbeeld gedeelde hotelkamers lastiger worden voor ongetrouwde stellen. Ook vrijgezellen die de zomer door willen scoren, zullen voor een one-night stand kunnen worden opgepakt.

De wet laat niet lang op zich wachten. Als het voorstel goedgekeurd wordt, zou het over ongeveer een maand ingevoerd worden. De drukste periode qua toerisme op Bali is dan voorbij, maar wel wordt er gevreesd dat de wet een grote druk op het toerisme zal leggen. Het is immers een van de grootste inkomstenbronnen van het eiland.

Het controleren van zo’n regel is natuurlijk moeilijk, maar de kans dat deze wet ingevoerd zal worden is wel reëel.

Dus mits je nu een huwelijksreis aan het boeken bent naar Bali: wees gewaarschuwd.

wet bali, Nieuwe wet tegen seks op Bali
Foto: Travelaway
LEES OOK