6 Bestemmingen die zich perfect lenen voor een soloreis

Het klinkt tof, in je eentje op reis en jezelf ‘herontdekken’. Veel bestemmingen lenen zich voor de echte avontuurlijke solo reiziger. Het lijkt soms misschien gevaarlijk, maar met de juiste research en informatie kom je een heel eind. Wij hebben een klein lijstje gemaakt met landen die je heel goed in je eentje kan trotseren.

Je kent het wel, een reisje organiseren. Er is altijd de alfa in de groep die de hele bende bij elkaar trommelt om plannen te maken. Uiteindelijk eindigt dit altijd in slap geouwehoer op de bank en staan er twee dagen vóór de geplande datum – juist – nog geen plannen. Dit schiet niet op. Tijd om zelf stappen te ondernemen.

De volgende locaties zijn ideaal om solo te bezoeken om verschillende redenen. Er is rekening gehouden met veiligheid, hoe snel je in contact komt met anderen of hoe je juist andere toeristen kunt vermijden. Etcetera.

Bestemmingen voor de solo reiziger

1. Bali

De ideale spot om alleen te reizen én mensen te ontmoeten. Niet alleen Balinezen kletsen graag wat af, maar ook backpackers die je daar tegenkomt zijn niet vies van een praatje. Ik kan natuurlijk niet spreken over de gehele bevolking, maar vaak is de oprechtheid niet te mooi om waar te zijn. Balinezen willen mooie spots en plekken laten zien als ze eenmaal contact hebben gelegd. De achterdochtigheid hierachter is echter niet op zijn plek, want ze willen absoluut niks aannemen als je ze wilt bedanken. Naast tempels en mooie rijstvelden in Ubud, is dit ook dé plek om de fijne kneepjes van surfen onder de knie te krijgen. Het surfdorpje Canngu barst van de leuke toko’s, mooie stranden en levendigheid. De golven zijn voor beginners niet altijd even lief, maar met een paar lesjes in het surfkamp kom je al een heel eind. Bij een bezoekje aan Canggu mag je ‘La Laguna’ absoluut niet overslaan. Dit in gipsy-style ingerichte outdoor restaurant met heerlijk eten heeft een absurd uitzicht en behoort wel tot the place to be in Bali. Toch niet zo van het surfen? Voor feesten en een ultieme chill vibe mag een tripje naar de Gili Eilanden niet ontbreken aan jouw reis. De leukste en hipste mensen vindt je daar bij ‘La Favela’. Dit hostel ligt op rol afstand van het strand en de drukke straat. In Seminyak zit zijn broertje, waar je op de lekkerste platen kan dansen in deze jungle-ish tent.

Voor meer tips over surfen op Bali check je dit artikel.

bestemmingen-solo-reiziger-1

2. Chili

Een land met karakter en een goede dosis natuur. Chili bezit over veel indrukwekkende landschappen waarin je zowel woestijnen als gletsjers tegenkomt. Het contrast in het land is echter wel groot bij de bevolking, door de sociaal-economische ontwikkelingen. In Santiago zijn er veel backpackers in hun eentje op pad en kom je snel aan sociale contacten. Het stikt er van de gezellige buurten met toffe tenten en café’s. Een bezoekje aan ‘Castro’ mag ook zeker niet ontbreken. De gekleurde huisjes op palen zijn een must-see. Van veraf heel mooi om plaatjes van te schieten. Eenmaal dichtbij zijn het vervallen oude huisjes, maar met een likje Photoshop zal niemand dit doorhebben. ‘Volcano Osorno’ is de meest actieve vulkaan in Chili en is ook een indrukwekkend landschap om te bezoeken. Ondanks dat dit land door velen afgeraden wordt, is het de veiligste bestemming in Zuid-Amerika. Een echte bad-ass gaat een reis door Zuid-Amerika natuurlijk niet uit de weg, maar zoek zorgvuldig je plekjes en gezelschap uit.

Bestemmingen-solo-reiziger-2

3. Schotland

Zoek je het toch liever wat dichterbij? Dan leent Schotland zich heel goed voor de solo reiziger. Voor het weer hoef je het niet te doen, maar voor een hele reeks andere dingen wel. Schotland heeft veel te bieden qua landschappen, kastelen, wildkamperen en hotspots. Vooral de indrukwekkende natuur in Schotland trekt jaarlijks veel reizigers die kant op. Als je nieuwe internationale mensen wilt ontmoeten, tref je ze in grote aantallen aan in hostels. Dus voor de solo reiziger die toch niet zo solo wilt reizen ideaal. Om de echte locals te leren kennen is een Airbnb aan te raden. Voor wat magie vanuit de natuur mag een uitstapje naar Acharn niet ontbreken. In dit kleine plaatsje bij Loch Tay bevindt zich een meer waar de mist boven het water zweeft. Voor gezelligheid, whisky, historische plekken en meer, moet je in Edinburgh zijn. Hier barst het van de kleine zijstraatjes en pubs. Helemaal solo reizen of niet, door de gastvrijheid in dit land zal jij je hier prima thuis voelen.

Bestemmingen-solo-reiziger-3

4. Australië

Het zal in veel reis-lijstjes terugkomen, maar hij mag eigenlijk ook niet ontbreken. De echte avonturier gaat natuurlijk naar Australië. Een gastvrij land met enorm veel solo reizigers. De ultieme plus aan Australië is dat de inwoners Engels spreken en ontzettend begripvol en behulpzaam zijn. Het avontuurlijke hoort natuurlijk een beetje bij de Australische cultuur, dus helpen jou graag bij elke uitdaging. Australië is één van de veiligste landen ter wereld en ideaal om alleen te bezoeken. Je vindt hier de mooiste oceanen, gebergte en zelfs indrukwekkende regenwouden. Bij de oostkust van Australië vindt je in Sydney één van de meestbezochte stranden in dit prachtige land. Bondi Beach heeft haar bekendheid te danken aan het televisieprogramma ‘Bondi Rescue’. Hier werden de strandwachten gevolgd tijdens hun avonturen op dit strand. Door het rustige water ook een ideale plek om te leren surfen. Met tientallen surfscholen rondom Bondi Beach zal dit zeker geen probleem zijn.

Plus: die vrouwen in Australië

Bestemmingen-solo-reiziger-4

5. Indochina

Het lijkt een combinatie van Indonesie en China, maar toch steekt deze term anders in elkaar. Met Indochina worden namelijk de landen tussen Indonesie en China bedoeld. Vier prachtige landen die je tijdens één reis makkelijk in je eentje kunt bezoeken. In deze landen kan het prima zijn dat je mensen oppikt om mee verder te reizen en ergens anders weer achterlaat. Vietnam, Laos, Cambodja en Thailand kan je makkelijk in een periode van 30 dagen zien. Natuurlijk kan je ook meer aandacht besteden per land en er langer voor uittrekken. Cambodja heeft een indrukwekkende cultuur en veel bijzondere spots om te bezoeken. Eenmaal in Vietnam kan je een bezoek aan Halong Bay en zijn duizenden prachtige eilanden eigenlijk niet overslaan. In Laos kan je ervoor kiezen om markten af te struinen of bijvoorbeeld de indrukwekkende Nam Song rivier bezoeken. Last but not least natuurlijk Thailand. Erg populair voor backpackers en misschien erg aan de toeristische kant, maar alsnog een must-see. Voor mooie eilanden en veel contact met andere backpackers, raad ik je aan om het Zuiden te bezoeken. Voor een authentiekere reis kan je beter de andere kant op. Meer natuur, bij gezinnen blijven tukken in de bergen, jungles, olifanten en noem maar op. Denk aan Loei. De vriendelijkheid in al deze landen zal ervoor zorgen dat jij je niet onveilig voelt.

bestemmingen-solo-reiziger-5
Foto: DiscoveryPlatinum

6. Cuba

Cuba is in rap tempo aan het ‘ontcuba-en’. En dat is jammer, want over een aantal jaar zal er vrijwel niks van het authentieke Cuba over zijn. Iedereen roept dan ook niet voor niets om het eiland zo snel mogelijk te bezoeken, wil je nog wat mee kunnen krijgen van de vintage oldtimers, verrimpelde vrouwen die enorme sigaren roken op straat en impulsieve straatfeesten met authentieke Cubaanse muziek en liters rum.

Cuba is niet ideaal om volledig in je eentje te bezoeken, vooral als je geen Spaans spreekt. Mede doordat het er aardig onveilig kan zijn. Maar jezelf aansluiten bij een gedeeltelijk georganiseerde groepsreis is zeker wél een goed idee. Het klinkt misschien suf, maar is het zeker niet. De guides weten de beste plekken om te bezoeken, want dat kan in een land als Cuba soms lastig te vinden zijn en je krijgt voldoende vrijheid om het ‘alleen reizen’ te ervaren. Boek wel bij een agency die je kan verzekeren dat je in de groep zit met leeftijdsgenoten en niet met pensionarissen. Tenzij je dat megatof vindt natuurlijk.

HOws life cuba

Total
0
Share