15 Redenen waarom jij naar Bali op vakantie wilt

Of het nou winter, zomer, herfst of lente is, vakantiekriebels zijn er altijd. En het mooie is, in de periodes dat in Nederland het weer wat minder is, is het weer in andere landen juist uitmuntend. Eén dikke aanrader om te bezoeken: Bali!

Waarom jij naar Bali moet

1. Het weer is er perfect

Veel landen in Azië zijn het bezoeken waard, maar de kans is groot dat, mits je in de zomer gaat, je in het regenseizoen terecht komt. Dat is zonde, want je wilt toch gewoon een zonnetje op je knar als je op vakantie bent. In Bali zit je in de Nederlandse vakantiemaanden precies goed! Nagenoeg geen bewolking, geen belachelijke hitte, gewoon lekker warm én altijd een strandje in de buurt.

2. Je kan er ontzettend goed surfen

Uluwatu is het zuidelijkste puntje van Bali, waar je de meest ideale golven hebt van heel Indonesië. Oneindige tunnels, waar surfers van over heel de wereld (maar vooral uit Australië) hun kunsten laten zien. En dat hele cultuurtje er om heen, prachtig. Lees hier meer.

3. De locals zijn supervriendelijk

Je eerste dagen zul je denken dat ze iets van je willen, geld waarschijnlijk. Maar niets is minder waar. Tuurlijk, ze vinden het mooi om geld te verdienen aan toeristen, maar op een normale manier. Wat ze eigenlijk willen is gewoon een praatje maken, dat zit in hun cultuur. Dagelijks zijn ze bezig het super vredige Hindoeïstische geloof uit te dragen en voor elkaar te zorgen. Mooie gasten, die Balinezen.

4. Het eten is lekker

Je moet wel van een spicy houden, maar over het algemeen is het eten op Bali enorm lekker. Op straat maken ze heerlijke maiskolven of kleine kipgerechtjes met gerookte rijst. En in de lokale restaurantjes (Warung’s) doen ze er alles aan om het naar je zin te maken. Omdat Bali vrij toeristisch is, in de positieve zin van het woord, zijn er veel ‘westerse’ restaurants en lunchtentjes, op Kuta na dan. Deze serveren vaak ontzettend goed, én gezond eten. En goedkoop natuurlijk.

5. Bintang is het lekkerste Aziatische biertje dat er is

No explanation needed.

6. De natuur is er prachtig

Ondanks dat Bali vrij toeristisch is, is het overgrote deel van het eiland nog volledig ongerept. De natuur is er adembenemend en het is fantastisch om te zien hoe de lokale bevolking bezig is met de vele rijstvelden in het land.

7. Tickets zijn vaak niet te duur

Vliegtuigmaatschappijen stunten graag met tickets naar het populaire eiland. Afhankelijk van welke tijd je gaat, zijn de prijzen vaak tussen 400 en 800 euro. Daarvoor ben je wel zo’n 24 uur onderweg.

8. Je bent heel dicht in de buurt van de paradijselijke Gili Islands

Naar Bali gaan, maar de Gili’s overslaan is het stomste wat je kan doen. Deze drie paradijselijke eilandjes met hun witte stranden en perfecte duik- en snorkelfaciliteiten, mag je niet missen.

9. De zee is er prachtig

Niet alleen op de Gili Islands is de zee helderblauw, maar ook op Bali zijn genoeg plekken te vinden waar het water onweerstaanbaar mooi is. Al moet je hier wel wat meer van de geijkte paden.

10. Je valt een paar kilo’s af

Oké de Bintang’s zullen niet heel erg goed zijn voor je ‘vetpercentage’, maar toch is de kans aanwezig dat je een aantal kilo’s lichter terug komt. Het streetfood wordt bereid op Indonesische wijze en dus met Indonesische standaarden. Ofwel: nooit afwassen. Deze slechte hygiëne gaat soms zijn parten spelen op je maag, ook wel genoemd: The Balibelly. Maar ach, na een paar dagen op het toilet ben je er weer overheen en kan je er weer vol tegenaan. Maar er is nóg een reden…

11. Je komt zelfs gezonder terug

Bali, vooral het stadje Ubub, zit packed met hippe gezonde tentjes. Niet dat je op vakantie gaat om aan de ‘granola’ of ‘gojibessen’ te gaan, maar na al dat Aziatische eten is deze afwisseling toch echt wel heel nice.

12. Al zijn de Bintangs er erg lekker

Maar fuck it guys, op vakantie draait alles om de biertjes. De Bintangs in dit geval. Proost!

13. En goedkoop, alles is goedkoop!

Bali is zeker niet de goedkoopste bestemming in Azië, maar toch hoeft een vakantie echt niet veel te kosten. Eten doe je voor €8-€10 gemiddeld genomen, al zijn lokale gerechten een heel stuk goedkoper en een biertje is meestal één eurootje. Overnachten? Dat kan natuurlijk op allerlei manieren en voor verschillende prijzen, maar een privé kamer in een nette homestay of hotel met AC, kost je zo’n €10-€15 per persoon per nacht.

14. Alles is bereikbaar met de scooter

Waar je overnacht staan meestal wel een aantal scooters klaar, die je voor een prikkie kan meenemen. Op dit apparaat kan je overal heen. Het eiland is ongeveer 4 keer zo klein als Nederland en dus liggen de toffe dorpjes om te bezoeken, nooit heel ver uit elkaar. Stap op een scooter en krijg de ervaring van je leven, want rijden op Bali gaat toch net even wat anders dan in ons ‘perfecte’ landje.

15. Je hebt er de mooiste sunsets ooit

Zowel op de Gili’s als op Bali heb je de prachtigste zonsop- en ondergangen, die je ooit gezien hebt.

Total
0
Share