ARC Vector: smart electric bike

CREDITS: ARC
Rides

Uit het niets werd op de EICMA in Milaan de ARC Vector gepresenteerd. Een volledig elektrische motorfiets die ons een blik geeft in de toekomst. Alleen het ding is: de toekomst is nu. De Vector is namelijk al te pre-orderen. Maar wat maakt dit apparaat zo speciaal?

De body is volledig van carbon, zodat de boel niet uit elkaar valt als je met maximaal 240 kilometer per uur (begrenst) over het asfalt gaat. Dat is vrij hard, maar niet uniek voor motoren. De acceleratie wel, want in 2,7 seconde zit je al op de 100 km/h. Een 399 Volt batterij van Samsung (don’t explode) zorgt hiervoor.

ACR Vector

Bij gemiddeld gebruik kom met de ARC Vector 270 kilometer ver, waarna je weer moet opladen.

Tuurlijk, je mist het geluid van een lekkere V-Twin, maar je krijgt er heel wat voor terug. Denk aan on board WiFi, voice control en riding modi die je normaal niet zou verwachten op een motorfiets. Daarnaast wordt de motor geleverd met een Zenith Helm met smart HUD. Een Head Up Display dat je informatie geeft over o.a. de snelheid, navigatie en hij heeft een rear view camera. Dit toppen ze nog af met een smart jacket van Knox, die je beschermd bij buikschuivers, maar buikschuivers probeert te voorkomen door te trillen als je in gevaar bent.

De oprichters van het bedrijf komen niet van de minste organisaties: Aston Martin, KTM, Ducati, Triumph, MotoGP en de CEO heeft gewerkt bij Jaguar Land Rover.

Dat klinkt veelbelovend!

Er gaan 399 exemplaren gebouwd worden waar je per stuk een aardige ton voor over moet hebben. Ach ja, ben je wel uniek!

tags:
Total
1
Share