Fotoserie: BMW R 18 The Crown

CREDITS: Kingston Custom

Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het eerder naar stilstand.

BMW R 18 The Crown

In Gelsenkirchen bevindt zich een eeuwenoude omgebouwde staalsmederij, waar Dirk Oehlerking van Kingston Custom BMW’s omtovert tot kunststukken. Eén daarvan is deze custom BMW R 18, die hij speciaal voor het 100-jarige jubileum van BMW Motorrad maakte.

, Fotoserie: <strong>BMW R 18 The Crown</strong>
Foto: King Custom

De essentie van Dirks creaties

Hij gaat bij de naam The Crown en is een gestroomlijnd juweeltje. De motor is op zijn beurt een unieke kijk op de snelheidstweewielers uit het vooroorlogse tijdperk. Voor Dirk is dit ook de kroon op zijn werk. ‘Het is de essentie van mijn creaties tot nu toe,’ schetst hij. Hij haalde een nieuwe BMW R 18 helemaal uit elkaar, en werkte met hard schuim en karton om de vorm, lijnen en het ontwerpt te creëren. Het resultaat is onder andere een zelfontworpen carrosserie gemaakt van aluminium plaatwerk.

Champagne Platinum-livery

Omdat het ontwerp zó uniek was, moest er ook flink wat nodig om de technologie aan te passen. Er kwam een volledig nieuwe voorwielophanging in de vorm van een dubbelzijdige zwenkarm. Veel toffer ga je het niet tegenkomen. Verder is het heerlijk om te zien is dat veel standaardonderdelen, zoals de koplamp en het voetsteunsysteem, perfect zijn geïntegreerd. Als kers op de taart is The Crown afgewerkt in de livery Champagne Platinum en het BMW-logo met een kleine kroon.

Kijk en geniet:

Source:
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…