Tamarit Circe: Griekse God op de weg

Tamarit is on fire. De custom-motorspecialist heeft onlangs hun 100e customized motor op de markt gepompt, en is daarna met volle snelheid doorgegaan.

Ondertussen staat de teller al op meer dan 120 high-end creaties en met hun laatste editie brengt Tamarit ons een goddelijke motor. Een Griekse God om precies te zijn.

Historisch stukje motorwerk

Voor de inspiratie van het nieuwe pareltje van Tamarit moeten we helemaal terug naar 2004. Het jaar dat Outkast de hitlijsten domineerden met ‘Hey Ya’, en bovendien het jaar dat de Triumph Bonneville voor het eerst op de markt werd gebracht. Tamarit heeft deze motor als basis genomen en heeft daarbij wat kenmerkende aanpassingen gebracht. Zo is het kleurenschema volledig geïnspireerd op verschillende werken uit de ‘Barok-tijd’ a.k.a. de kunst van de 17e eeuw. Daarbij hebben ze een combinatie van moderne invloeden gebruikt met het gebruik van glanzend chroom en messing.

Griekse god, <strong>Tamarit Circe:</strong> Griekse God op de weg
Foto: Tamarit

Griekse God-motor doet niet aan overbodige rommel

Ook voor de naam van de nieuwe Tamarit-motor moeten we de geschiedenisboeken in. De Griekse geschiedenisboeken welteverstaan: de naam ‘Circe’ is namelijk gebaseerd op een Griekse God. Naast de vette naam, zijn we ook verliefd op de andere details van deze motor.

Zo bestaat het zadel uit handgemaakt leer, bestaat het koplampontwerp uit een retro-thema gecombineerd met messing en wordt deze messing ook doorgevoerd in de wielen en remmen. Aan overbodige rommel doen ze bij Tamarit trouwens niet: de sleutel hoeft niet in het contact gestoken te worden om de motor te starten, de bedrading is weggestopt en de snelheidsmeter is aan de voorkant te vinden.

Griekse God gaat naar Parijs

Op alle details is dus gelet, en de rest van de motor bestaat alleen uit op maat gemaakte elementen: van een fiberglas achterspatbord tot aluminium handgrepen, deze motor heeft het allemaal. Over de snelheid van de motor is nog weinig bekend, maar dat het een snelheidsduivel wordt lijkt een zekerheidje te zijn. Tamarit heeft er namelijk een Bonneville motor ingezet met daarbij een verbeterde aandrijflijn en luchtfilters van K&N. De Griekse God-‘Circe’ wordt in 2023 op de Salon Retromobile in Parijs geveild, zelfs het prijskaartje wordt dus op maat gemaakt.

Source:
Tamarit