In de 90’s kon je losgaan in deze wrede Batman nachtclub

Lifestyle

Altijd al willen raven in Batman-style? In Thailand was dit mogelijk. In de jaren ’90 kon je in Pattaya (ten zuiden van Bangkok) losgaan in een sicke Batman nachtclub. Dit was helaas van korte duur; al na anderhalf jaar sloot de club zijn deuren. Inmiddels ligt het gebouw er verlaten bij, dus we zullen nooit weten hoe een avondje clubben er hier aan toe ging. Fotograaf Dax Ward bezocht de Thaise nachtclub en legde de vergane glorie vast.

Batman nachtclub13

Batman nachtclub

De nachtclub was enorm populair in de relatief korte tijd dat hij open is geweest. Het was dé hotspot in Pattaya en erg geliefd onder toeristen. Helaas werd de club na anderhalf jaar al gesloten vanwege een grote brand. Verhalen doen de ronde dat veel mensen deze gruwelijke dag niet hebben overleefd, waardoor enige tijd later de club zijn deuren kon sluiten. Anderen zeggen dat de club is gesloten vanwege illegaal drank- en drugsgebruik. Wat het ook is geweest, het gebouw staat er sindsdien verlaten bij.

Het enorme fort was opgedeeld in verschillende areas. Op de eerste twee verdiepingen van het gebouw kon je je beste dansmoves laten zien. De verdiepingen daarboven werden gebruikt voor ‘entertainment’. In deze VIP ruimtes liepen ‘dames’ (tussen haakjes, want het blijft toch Thailand…) van plezier rond en was er een overvloed aan drank en drugs.

Fotograaf Dax Ward bezocht de verlaten Batman nachtclub en maakte er een toffe fotoreportage. Op de foto’s is te zien hoe het gebouw is afgetakeld en vol staat met graffiti. Ondanks dat kan je nog goed zien hoe het er vroeger ongeveer uit heeft gezien. Dit moet een hele dikke tent zijn geweest…

tags:
Total
1
Share