The Airplane Graveyard: bizarre plek in Bangkok

Ooit afgevraagd wat er met afgeschreven vliegtuigen gebeurt? Net buiten het centrum van Bangkok ligt het antwoord. Hier bevindt zich The Airplane Graveyard; een bizarre plek vol met oude, gestripte vliegtuigen. Het vliegtuigkerkhof ziet er luguber uit, helemaal als je je bedenkt dat het bewoond wordt door een aantal dakloze Thaise families. Wij hebben ons toch altijd net iets anders voorgesteld bij een leven in vliegtuigen

Foto’s: Tips Thailand

Airplane Graveyard2

Airplane Graveyard6

The Airplane Graveyard Bangkok

The Airplane Graveyard is vanuit het centrum van Bangkok goed te bereiken. De vliegtuigwrakken liggen op een grasveld in de wijk Ramkamhaeng, ‘gewoon’ tussen de flatgebouwen. Het kerkhof schijnt een project van een zakenman te zijn. Sinds 2010 koopt hij gecrashte en afgeschreven vliegtuigen op en haalt deze naar Bangkok. Hier worden alle nog bruikbare onderdelen er af gehaald om deze vervolgens weer door te verkopen. Vliegtuigstoelen, deuren, veiligheidsvesten, apparatuur; de vliegtuigen worden letterlijk helemaal gestript. Het skelet dat achterblijft vormt het bizarre thuis van deze drie Thaise families. Zij zijn blij met het onderdak, dat volgens hen een stuk beter is dan een leven op straat. Hier hebben ze een dak boven hun hoofd en kunnen ze een beetje geld verdienen aan het verzamelen van vliegtuigonderdelen en aan de toeristen.

The Airplane Graveyard bezoeken

Als je in Bangkok bent en eens iets anders wilt zien dan de grote toeristische trekpleisters, is The Airplane Graveyard zeker een plek om te bezoeken. Officieel liggen de vliegtuigwrakken op een privéterrein, maar voor ongeveer 200 baht is de security ineens een stuk soepeler. En met een beetje geluk leiden de bewoners je zelfs rond door de Boeing 747’s en MD-82 Jetliners. Sowieso een plek die je niet snel zal vergeten!

Airplane Graveyard8

Airplane Graveyard3

Airplane Graveyard7

Airplane Graveyard1

Airplane Graveyard

Total
1
Share