5 Lessen die we van Italianen kunnen leren over stijl

Lifestyle


Je kunt zeggen wat je wilt over Italianen, maar één ding hebben ze zeker en dat is stijl. Meer stijl dan geld, daaro. Ze lopen in stijl, ze praten in stijl, ze eten in stijl en ze rijden in stijl. Zo goed, dat ze zelfs weg kunnen komen met hun machogedrag. Van een Italiaan pik je het. En dit is waarom…

Dit kun jij leren van een Italiaan

1. Investeer in kleding

Natuurlijk doen niet alleen Italianen dit, maar het is wel iets waar wij Nederlanders nog vaak de plank mee misslaan. Creëer een eigen stijl, zorg dat je goed zit in je basics en koop kwaliteit. Mocht je hier en daar de trend volledig willen volgen, prima. Geef niet te veel geld uit, want het is zo weer yesterday. Maar voor de Essentials, is kwaliteit een must.

Foto: Pitti Immagine | Enrico Labriola

2. Picobello looks

Sommige mensen, jup veel Italianen, zien er zelfs stijlvol uit in een vuilniszak. Dat komt omdat hun uiterlijke verzorging picobello in orde is. Haartjes zitten strak, over de gezichtsbeharing is nagedacht. En ja, ze hebben ook gewoon de mooiste vuilniszak uitgekozen die er was.

3. Rijd een stijlvolle auto

Maserati’s en Ferrari’s zijn natuurlijk heel tof, maar een tikkie prijzig. Gelukkig ontwerpen Italianen ook droomauto’s voor een ietwat betaalbaardere prijs. Een typische Italiaanse auto waar de stijl vanaf druipt is toch wel de onlangs gelanceerde Alfa Romeo Giulia. De Italianen hebben van een ‘degelijk’ model auto een design gemaakt waarmee je wilt pronken. Deze auto heeft alles dat Italië te bieden heeft, zonder over de top te gaan.

4. Heb zelfvertrouwen

Je kunt je nog zo goed kleden, verzorgen en in een prachtige auto rijden, maar zonder zelfvertrouwen kom je nergens. Natuurlijk helpen deze elementen je al enigszins om je goed over jezelf te voelen, maar als je écht van jezelf houdt dan straal je dat ook uit. De enige manier om dit te bereiken, is door dingen te doen waar je blij van wordt. Die glimlach zal bij anderen ook overkomen en dan komt het vertrouwen vanzelf. Laat dit merken en zoek een goede balans. Te bescheiden is niet goed, maar je kunt ook te ver gaan…

5. It’s all about the details

Kleding, accessoires, het onthouden van minimale dingetjes, de juiste opmerking op het juiste moment, allemaal details. Veel Italianen bezitten de gave om op deze details te letten.

tags:
Total
0
Share