Dit is het minst bezochte landje van Europa!

Dat dit het minst bezochte land van Europa is volgens UNWTO, dient jou niet te weerhouden van een trip hiernaartoe. In tegendeel. Des te meer er te ontdekken is! Met een oppervlakte van 61,2 km² is San Marino de oudste nog bestaande staat van de wereld klein, maar oogstrelend mooi. UNESCO deelt deze mening ook en heeft het historische centrum van Repubblica di San Marino op de werelderfgoedlijst geplaatst.

San Marino

In de onafhankelijke staat wonen zo’n 30.000 mensen en ze hebben zelfs een eigen leger. Er staan veel historische panden met architectonische details in overvloed. Waan jezelf in een sprookje tussen de beroemde kastelen van San Marino genaamd: Guaita, Cesta en Montale. Naast de overweldigende gebouwen bevinden zich in straten van de staat overal vintage cars. Voor liefhebbers zoals jij iets waar het hart harder van gaat kloppen.

San Marino

Food

Aangezien San Marino een enclave is en door Italië wordt omsloten kan een stukje ‘food’ niet ontbreken. De keuken staat bekend als simpel en overheerlijk. Regionale producten zorgen voor de meest verse pasta’s en een uitzonderlijk stuk geroosterd vlees. Drink hierbij een wijn uit een van de regionale wijngaarden en voel jezelf een echte San Marinees.

Dus als je in het noorden van Italië bent, sla dan dit pareltje zeker niet over. Het is makkelijk te bereiken en aanschouw hieronder hoe beeldschoon het is.

San Marino

San MarinoSan Marino

San Marino
Foto: Visit San Marino

San MarinoSan MarinoSan Marino

 

Total
12
Share