7 Tips om te vliegen als een pro

Vroeger, toen biertjes nog een gulden kostte, toen was vliegen écht nog een ding. Je nam je mooiste koffer mee en kleedde je stijlvol. Tegenwoordig trek je een joggingsbroek aan met je favoriete t-shirt en een vest voor als het te koud wordt. Vooral als je een vlucht van 5 uur of langer hebt. Als je al eens 11 uur of meer in een vliegtuig hebt gezeten, dan weet het: comfortabele kleding is key. Maar zelfs de doorgewinterde vlieger kan nog wel wat tips gebruiken. Daarom hebben we een lijstje voor je opgesteld met 10 tips om te vliegen als een pro!

Vliegen als een pro

1. Kies de juiste stoel

Reis je met twee personen? Dan is dit de beste tip die je kan krijgen: kies twee stoelen aan de zijkant van het vliegtuig en dan de twee het dichtst bij het gangpad. Ofwel: laat één plekje over bij het raam. De kans dat daar iemand in z’n eentje gaat zitten is niet groot als het vliegtuig niet vol zit. Bam, extra gratis plekje!

Als je verwacht dat het vliegtuig wél vol zit kies dan zelf een plekje bij het raam, om vier redenen: je hoeft alleen van je stoel als je zelf naar het toilet moet, je hebt een beter uitzicht, je kunt je hoofd tegen de zijkant van het vliegtuig laten rusten én je kunt gaan voor een plek met meer beenruimte. Dit geldt alleen als je stoelen kiest die achterin in de ronding van het vliegtuig zitten. Een vliegtuig loopt namelijk spits en dus staan de stoelen daar lichtelijk in een soort ‘waaier’. Dit resulteert in een aantal centimeters extra beenruimte en dat merk je snel!

Beste stoel vliegtuig

2. Zo moet je eten

Heb je honger of wil je zo snel mogelijk kunnen gaan slapen, bestel dan een gepersonaliseerde maaltijd, zoals vegetarisch of gluten-vrij. Dan krijg je namelijk als eerste je eten en hoef je niet te wachten totdat jouw rij aan de beurt is.

De tweede tip is: check of snacks bij je vlucht zijn inbegrepen. Meestal is dit wel het geval voor lange vluchten, maar het zou vervelend zijn als dat niet zo is. De prijzen zijn vaak vrij hoog! En met honger wachten op je volgende maaltijd is niet comfortabel.

Als je de mogelijkheid hebt kies calorierijk eten en snacks. Volgens onderzoek verlaagd dit de heftigheid van je eventuele jet lag. Als je voor proteïne rijk eten gaat, hou je langer een vol gevoel. Ofwel: je bent minder hongerig.

Tray with delicious healthy food on the plane, business class tr3. Alcohol en cafeïne

Iedereen vind het lekker om zo veel mogelijk te kunnen slapen tijdens een vlucht. Sommige mensen denken dat één of meerdere slaapmutsjes daarbij kunnen helpen. Denk ik hier goed over na, want alcohol kan juist ook een oppeppende werking hebben. Vooral de eerste uurtjes! Daarnaast droog je er van uit waardoor je jet lag alleen maar heftiger zal zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor koffie!

Ga voor heel veel water of een lekker tomatensappie. Doet je buurman ook. Maar waarom eigenlijk?

4. Draag laagjes

Als je een vliegtuig instapt en je zit te wachten totdat hij gaat taxiën, dan is het altijd bloedheet. Zodra je in de lucht bent en je begint moe te worden of juist als je wakker wordt, is het ijskoud. Kleed je hierop! Een t-shirt, denim overhemd en eventueel ook een vest is het meest comfortabele. Je kan de zon nog in je bol hebben van het warme Bali, maar ga nou niet op je slippers en in je korte broek het vliegtuig in. Kippenvel gegarandeerd!

bigstock-131478068

5. Boarden als een pro

Als er wordt omgeroepen dat er geboard gaat worden, springt 80% van de gate op en gaat in de rij staan. Mijn advies: lekker blijven doen, dan kan ik nog even blijven zitten tot iedereen zit en schuif ik als laatste aan. Uhuh…

Vervolgens een tip om je fellow reizigers een plezier te doen: ga zodra je je stoel hebt gevonden zo snel mogelijk zitten. Gooi je jas en tas in de bagageruimte en kijk er pas weer naar om als je in de lucht bent. Als iedereen dit zou doen, dan ben je binnen 10 min in de lucht en kan je dan altijd nog je e-reader of koptelefoon pakken!

airport

6. De essentiële accessoires

Je kan je hele tas vol stoppen met onnodige dingen of je houdt het gewoon bij de essentie. Want zeg nou eerlijk: heel veel meer dan films kijken, slapen en eten doe je toch niet? In principe is een magazine of e-reader, een powerbank en een koptelefoon goed genoeg. Oh en een laptop als je wilt werken. Doe je toch niet…

Nog een gouden tip (gratis van het huis): koop een vliegtuig stekkertje! Deze hebben dubbele minijacks (3.5mm) om een of andere reden. De koptelefoons die je in het vliegtuig zelf krijgt zijn meestal minder comfortabel, geven een minder mooi geluid en laten veel geluid van het vliegtuig zelf door. Gebruik je eigen koptelefoon voor de ultieme rustige vlucht.

Accessoires vliegtuig

7. Doe oefeningen en maak een wandeling

Mocht je het geluk hebben dat je in een Airbus A380 of Boeing Dreamliner 777 zit, dan heb je genoeg om te bewandelen. Ga eens naar een andere toilet en check hoe ze er bij de Business Class bijzitten. Maar ook op je stoel kun je die tintelende voeten tegengaan. Veel vliegmaatschappijen geven in hun magazine al voorbeelden van oefeningen die je kan doen. Het komt er op neer dat het lekker is om je benen en voeten af en toe lekker te stretchen!

Extreme sport

Total
0
Share