‘s Werelds groenste eco resort

CREDITS: Baharash Architecture

Toevallig je vakantie voor 2020 al aan het plannen? Dan ben je er vroeg bij. Gelukkig hebben wij nu al een gouden tip voor je. Over vier jaar kun je namelijk naar ‘s werelds groenste eco resort, gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten (oftewel VAE). In deze groene oase van rust ontdek je pas écht wat de betekenis is van ‘relaxen’.

Een groene oase

Baharash Architecture is het bedrijf wat je hiervoor mag bedanken. Zij zijn namelijk het brein achter dit rustige, milieuvriendelijke en bijzondere idee. Met dit resort hopen ze een stapje dichterbij een groene economie te komen. En met het gebruik van alle lokale bronnen en materialen zetten ze meteen een flinke stap. Met 157.000 vierkante meter aan zonnepanelen op het stervormige dak, is het hele resort voorzien van groene stroom. De nabijgelegen waterbron voorziet het resort van water, maar dient daarnaast ook als inspiratie voor het design. In het centrum van de ster vind je namelijk ook een grote waterbron. Een oase van rust middenin het warme klimaat. Daarnaast zijn er ook verschillende milieuvriendelijke maatregelen getroffen voor bijvoorbeeld de afvalstoffen en het afvalwater. In VAE hoef jij je dus absoluut nergens druk om te maken..

Unieke suites

Interesseert al dat groene en milieuvriendelijke gedoe je niet zoveel? Dan is het alsnog écht een toffe en unieke plek. Zoo’n standaard resort in Turkije gaat je inmiddels ook wel vervelen, toch? In dit eco resort vind je in totaal 84 unieke suites met ieder een eigen design én een betoverend uitzicht. Hoe de inrichting er precies uit komt te zien en welke faciliteiten er aanwezig zullen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. De komende jaren zal het bedrijf er flink in investeren en het paradijs op aarde zal dus in 2020 worden geopend. Dit eerste design belooft in ieder geval veel goeds.

 

Total
0
Share