Dit is het mooiste National Park van Europa

Europa kent veel gevarieerd landschap. Meer dan je eigenlijk zou verwachten. Zo zijn er vele Nationale Parken, prachtige wintersportgebieden en prachtige bossen. Op ongeveer twee uur rijden van Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, ligt het Plitvice National Park. Het park dat bekend staat als het mooiste National Park van Europa.

Wij waren er afgelopen week en, jongens, wat werden wij hier een partijtje stil van. Check hier de ins en outs.

Plitvice National Park

Het Plitvice National Park is het grootste en oudste National Park van Kroatie. Dit erelid van de UNESCO Werelderfgoedlijst ligt 130 kilometer ten zuiden van Zagreb. Het park is hiermee goed bereikbaar en er is genoeg aanbod wat betreft accommodatie rondom het park. In elk seizoen heeft Plitvice wel een charme. Het park is met gemak op eigen houtje verkennen, want er is een duidelijke wandelroute waarmee je de mooiste plekjes van het park ontdekt. Afwijken van de route kan, maar raden wij niet aan in verband met de beren en wolven in het bos.

 

Watervallen

Het Plitvice National Park telt 16 meren en 90 watervallen. Hierin loopt het water doormiddel van meerdere kleine en grote watervallen van het hoogste naar het laagste meer. Woorden schieten tekort om deze sprookjeswereld te beschrijven. Het water heeft een turquoise achtige kleur en is zó helder dat je al het onderwaterleven voor je ogen ziet zwemmen.

De wandelroute is uitgelegd doormiddel van een houten latten systeem, waardoor je als het ware over het water en de watervallen door het park wandelt.

Seizoenen

Ieder jaar ziet het park er weer anders uit. Dit komt doordat de waterspiegel hier drastisch met het seizoen meebeweegt. Hierdoor veranderen de watervallen en contouren van de meren. Zo zul je al wandelend door het park ook lege meren tegenkomen, iets wat een surrealistisch beeld geeft.

Over de gehele route doe je ongeveer zes uur en de entreeprijs bedraagt ¢15. Je zult de mooiste ervaring hebben als je met openingstijd, om 07:00, naar binnen gaat. Dan is het nog erg rustig, niet te warm en draagt de ochtendmist bij aan de sprookjesachtige omgeving. Het park heeft twee ingangen waarvan wij de tweede aanraden. Hierdoor ben je het snelst op de mooiste plekken en voorkom je drukte.

Het Plitvice National Park is een echte must-see!

https://www.instagram.com/p/BntvqGfFfyN/?taken-by=boas.biking

Total
1
Share