Neem een ‘prison break’ in het Hotel Liberty in Offenburg

Je leest het goed. You are going to jail! Maar niet om een straf uit te zitten, integendeel! Je neemt een nodige prison break in Hotel Liberty. Ondertussen ben je gewoon vrij om Offenburg te verkennen. We beloven je alleen niet dat je ooit nog weg wil uit deze gevangenis..

Hotel Liberty Offenburg

In Duitsland zit Hotel Liberty. Gelegen in het rustige stadje Offenburg waar je flink kunt relaxen en onderuitzakken. In deze omgebouwde prison kun je dus prima terecht als je even moet ontspannen. Het gebouw hield tot 2009 nog politieke gevangenen, boeven en zelfs moordenaars gevangen. Nu is er op 30 september een prachtig hotel geopend waar de kwaliteit van af spat. En van die gevangenis? Daar zie je nog genoeg van terug!

Prison Break

“When this place used to be a prison, all people had was time. So now we give our guests the luxury of time.”

Neem een prison break

Het brein achter dit nieuwe hotel is Marc Aeberhard. De man heeft de nodige ervaring als hotelier en dat zie je aan alles terug. Het hele concept heeft zijn link met de gevangenis behouden, alleen dan net even anders. Zo zie je overal wel het idee van vrijheid terug. Zelfs de kunst aan de muren is geïnspireerd op het idee van gevangen en vrij zijn. Terwijl je er nu juist zo goed kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Ironisch? Misschien, maar het idee is zeer goed uitgewerkt.

Prison Break Er is plek in Nederland

Er zijn 38 kamers beschikbaar met meer dan genoeg ruimte. Je zit dus niet meer in een cel opgesloten maar geniet van een heerlijk comfortabel bed en eigen badkamer. Daar komt nog een een indrukwekkend restaurant en bar bij. De prison yard is veranderd in een comfortabele verzamelplaats waar je andere ‘inmates’ ontmoet. De hele verbouwing is een bron van inspiratie en motivatie voor Nederland. We hebben namelijk behoorlijk wat gevangenissen die leeg staan of toe zijn aan een opknapbeurt. Daar kan makkelijk zo’n Hotel Liberty in terecht toch?

Total
24
Share