Midden Amerika: De ondergewaardeerde schatten

CREDITS: Jamie Davis

Costa Rica, Nicaragua , Cuba en Panama: wellicht landen die je nog niet heel veel zeggen. Grote kans dus dat ze nog niet op je lijstje stonden. En dit is zwaar onterecht: Midden Amerika kent prachtige landen met geweldige highlights die zeker een bezoekje waard zijn.

Om jou kennis te maken met dit sublieme werelddeel hebben we een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje gezet. Ben jij dus van plan om binnenkort een lange reis te gaan maken? Neem Midden Amerika dan vooral mee in je overweging!

De mooiste plekken van Midden Amerika

Costa Rica: Nationale parken

De mooiste natuur-schatten van Midden Amerika zijn te vinden in Costa Rica. Want wie Costa Rica zegt, zegt groen. Costa Rica is met haar prachtige, onaangetaste natuur namelijk een van de groenste landen ter wereld. Meer dan 30% van Costa Rica bestaat uit beschermde natuur. Als het aankomt op wildlife en exotische planten kun je je hart ophalen in een van de 28 nationale parken. Trek je hikeschoenen aan en breng een aantal dagen door in ongerepte natuurgebieden. Spot de vreemdste dieren, ontdek de kleurrijkste planten, maak een reisje door de meest afwisselende landschappen en bewonder de mooiste watervallen.

De bekendste nationale parken van Costa Rica zijn Monteverde, Arenal, Corcovado, Manuel Antonio en Tortuguero. Ieder nationaal park heeft weer andere kenmerken. Je zal dus ook in ieder park een andere ervaring beleven. Zo is Corcovado National Park bijvoorbeeld de meest biodiverse plek op aarde. Hier zijn de meeste verschillende levensvormen te spotten, van planten tot dieren. In Arenal zijn weer Costa Rica’s mooiste watervallen, zoals de La Fortuna, te vinden. Daarnaast bevindt zich midden in dit natuurgebied een enorme zwarte vulkaan die je kunt beklimmen.

Foto: Perry Grone

Panama: Eilandhoppen op de San Blas eilanden

In haar positie in Midden Amerika is Panama onmiskenbaar verbonden met haar prachtige stranden. Een absoluut ‘moetje’ bij je reis naar Panama: zeilen door de San Blas eilanden. Sure, het is een beetje aan de prijs. De meeste zeiltouren gaan vanaf zo’n 100 euro per dag. Maar dit is het geld zeker waard. De San Blas eilanden vormen een van de uniekste eilandgroepen ter wereld. Er is namelijk bijna geen enkele eilandengroep zó onaangetast door de mens. Wat betekent dit in de praktijk? Dat jij je met jezelf daar met je kont op een onbewoond, tropisch privé eiland bevindt. Klinkt niet heel slecht toch? En dan hebben we het overigens niet over één eilandje, dan hebben we het over maar liefst 357 eilanden. Hiervan zijn er slechts 40 bewoond. Dit is jouw kans om je eigen persoonlijke Expeditie Robinson avontuurtje te beleven.

Bezoek de Kuna Indianen stammen, bruin je bierbuikje op een van de mooiste bounty eilanden ter wereld en verbrand je rug terwijl je uren ligt te snorkelen in de helderblauwe oceaan. Op de San Blas eilanden kun jij de chill-tijd uit je dromen beleven.

Foto: Angel Silva

Cuba: Ontmoet de kleurrijke Cubaanse cultuur in Havana

Oldtimers, sigaren, de beste koffie ter wereld, straatartiesten en gekleurde huizen. En dan hebben we de mooie stranden en vriendelijke mensen nog niet benoemd. En het heerlijke eten niet te vergeten. Voor wie op zoek is naar een reisje door een van de mooiste culturen ter wereld: Cuba is the place. Een van de mooiste steden in Cuba is Havana, een bruisende stad waar enorm veel leven op straat te vinden is. Hier zijn prachtige oude gebouwen, kleurrijke Oldtimers en straatmuzikanten die de straten vullen met de lekkerste salsamuziek te vinden.

Leer meer over de geschiedenis van rum, geniet van koffie van de beste koffiebonen ter wereld en laat je overspoelen door de eeuwenoude cultuur van Cuba. Het is een stapje uit de alledaagse werkelijkheid, maar ook de plek om tot rust te komen vanwege de relaxte vibes die kenmerkend is voor de Cubaanse cultuur.

Foto: Hoeldino

Nicaragua: Little Corn Islands

Little Corn Island is de kleinste van de Corn Islands. Toch raden wij je deze het meest aan: dit eilandje is namelijk totaal afgezonderd van de alledaagse wereld. Little Corn Island is dé plek om compleet tot rust te komen, hier gaat alles net een beetje langzamer dan wij gewend zijn. Het motto van de Corn Islands? ‘Tranquillo.’ Het eiland wordt ook wel de parel van de Caribbean genoemd. Het is een klein paradijs. Op dit eiland is geen verkeer, je kunt er alleen fietsen. Een auto is overigens ook niet nodig aangezien je in zo’n veertig minuten van noord naar zuid loopt.

Je bezoekje aan Little Corn Island zal in het teken staan van relaxen. Test een van de vele hangmatten uit, ga duiken met haaien en geniet van vers gevangen vis in een van de lokale restaurantjes. Wifi nodig? Behoorlijk veel pech gehad: die is er niet veel op Little Corn Island. In onze ogen een groot voordeel: er zijn hier een stuk mooiere dingen om naar te kijken dan het scherm van je telefoon. Een paar dagen vertoeven tussen de palmbomen en helderblauwe zee zal niet zo’n strijd zijn, daar heb je geen WiFi voor nodig.

Total
6
Share