Dit is hoe een luxe boomhut eruit moet zien

Je hebt junglehuizen en je hebt boomhutten. De één is natuurlijk wat groter als de ander, maar dat zegt weinig over het comfort. In Engeland staat zo’n comfortabele boomhut. Genesteld tussen de bebossing in de buurt van Londen staat de Woodman’s boomhut. Hier wil je toch naartoe?

Boomhut

De boomhut is genesteld in het Dorset woodland, een paar uur ten westen van Londen. Houtbewerker Guy Mallinson is ontwerper, maker en verhuurder van de natuurwoning. De Woodsman’s Boomhut heeft hem omgerekend €184.000 gekost in een tijd van vijf maanden. Zijn medewerkers stonden hem graag bij met dit bijzonder project. De populariteit aan ecologisch verantwoord ondernemen blijft een belangrijk punt in productie. Zo worden de bomen niet geraakt door de boomhut.  Op deze manier kan het regenwater langs de stam afsijpelen en worden de flora en fauna zo minimaal mogelijk aangetast. Daarnaast is de boomhut volledig gemaakt van voorbewerkt kastanje- en eikenhout. Hierdoor kan het haast niet natuurvriendelijker.

boomhut 4

boomhut 2

boomhut 3

boomhut 9boomhut 10

Bewonder

Volgens Guy is een boom verantwoordelijk voor zijn omgeving en staat hij daar met een reden. De makers hebben er dan ook voor gezorgd dat je deze omgeving kan bewonderen zoals het hoort te zijn. Zo zit er een raam in de vloer, zodat je een stromend beekje kan bewonderen. Een raam in het plafond, zodat je heerlijk wakker wordt met zonlicht door de bladeren. En natuurlijk genoeg ramen in de muur voor uitzicht alsof je in een schilderij zit. Binnen bevindt zich een bad, maar misschien hadden ze beter een hangmat-bad kunnen kiezen om het thema af te maken. Buiten vind je verder een pizza oven die werkt op hout, een sauna en bubbelbad, een boomdouche en een glijbaan voor noodgevallen of voor plezier. Er is in ieder geval genoeg plek voor 2. Dat gaat je dan €760 kosten met een minimaal verblijf van 2 nachten. Misschien zelf één bouwen?

boomhut 6

boomhut 7

boomhut 8

foto’s: Mallinson

 

Total
0
Share