Waarom je dit weekend eigenlijk op EXIT Festival in Servie had moeten staan

CREDITS: Exit Festival

Lekker flaneren onder de Servische zon was er zo’n 20 jaar geleden echt niet bij. Maar nu, anno 2018, floreert het land als nooit tevoren. En dan met name in het Petrovaradin Fortress, in de stad Novi Sad (of hoe het in Servië bekend staat: ‘Нови Сад’). Want daar vond afgelopen weekend EXIT Festival plaats. En wij waren erbij!

Volgend jaar zou EXIT Festival op je planning moeten staan.

En dit is waarom…

De line-up

Vanochtend om 8u sloot Nina Kraviz af in de magische Dance Arena. De echte die hards stonden daar nog de laatste beetjes energie uit hun benen te persen. Maar op hetzelfde podium stonden dit weekend ook niemand minder dan Solomun, Tale of Us, Richie Hawtin, Adam Beyer B2B Ida Engberg, Ben Klock, Rødhåd en nog veel meer.

Maar op de Main Stage waren ook heel wat grote namen te vinden, zoals Martin Garrix, Ziggy Marley, Grace Jones en David Guetta.

Daarnaast waren er nog 38 andere podia, gevuld met zowel lokale als internationale artiesten!

Waar ze het geld vandaan halen is voor ons een vraag, want…:

De prijzen!

Bij EXIT Festival kosten de biertjes geen €4,50, maar nét boven de €2,-. Voor Nederlandse begrippen ben je voor consumpties dus erg goedkoop uit. Maar ook voor een ticket hoef je niet diep in de buidel te tasten. Voor €109,- sta jij vier dagen los te gaan op dit festival in het zuid-oosten van Europa. Mooie bijkomstigheid? Je bent al in de buurt van andere Oost Europese festivals, waarmee je een lekker één-tweetje kan doen!

De ladies

De Slavische meiden zijn een gevalletje apart, zoals je waarschijnlijk al wist. De combinatie van Russische, oostblok en Mediteraanse invloeden, heeft in veel gevallen een prachtig resultaat. Met aan de ene kant van het spectrum de echte beauties en aan de andere kant de dames met gezichten zoals je wel eens in vieze filmpjes tegenkomt. Voor ieder wat wils dus!

De omvang

EXIT Festival is vrij huge. We gaven het al aan: 40 podia. Meer dan 300 artiesten. 40.000 bezoekers per dag! En dat in een prachtig fort aan de Donau waar je bij elk rondje weer iets nieuws ontdekt. Voor je het weet sta je ineens in een mini tunnel te raven, waarna je op een groot grasveld aan het chillen bent op reggae beats om vervolgens de zon te zien opkomen in een enorme dance arena.

De stad

Daarnaast staat de hele stad de hele week in het teken van EXIT Festival. Het oude centrum leent zich er erg goed voor, want overdag zijn er veel activiteiten en je kan er super goed (en goedkoop) borrelen én eten! Probeer bijvoorbeeld de burgers en speciaalbiertjes van Toster Bar.

Daarnaast kun je overdag ook heerlijk gaan chillen op het stadsstrand, aan de Donau. Hier staan de hele dag DJ’s te draaien en je kan er vanuit gaan dat het heerlijk weer is, want bij EXIT regent het vrijwel nooit. Heerlijk natuurlijk, maar dit is ook de reden dat de programmering van het festival alleen ‘s avonds en ‘s nachts is, overdag is het vaak namelijk veel te heet.

Het festival begint om 19u, maar eigenlijk is er voor 22u niet veel te doen. Je doet er dus slim aan om dan nog even te chillen, zodat je de hele nacht kan doorhalen! Als je dat lukt, dan word je gegarandeerd getrakteerd op een prachtige zonsopkomst!

De aankleding

Bij EXIT Festival doen ze niet aan halve maatregelen. Verwacht qua aankleding geen tot in de puntjes uitgewerkt toneel, want je komt bijvoorbeeld gewoon af en toe een verdwaald hek tegen. Het blijft Oost Europa en geen Tomorrowland. Maar dat heeft juíst veel charme! Het fort is van zichzelf mooi, maar het festival wordt nog eens extra aangekleed met prachtige podia, gruwelijke lichtshows en er is meer vuurwerk dan op menig hardstyle festival!

Speciale vluchten!

Er gaan speciale EXIT-vluchten, vanuit Nederland en België. Nou vertellen onze amici’s van Google Maps ons dat het je zo’n 32 uur kost om op en neer te rijden, dus we zien je volgend jaar wel op Schiphol. Goed?

Total
17
Share