De ideale citytrip met je meisje: New York City!

New York City is een steeds populairder wordende citytrip-bestemming. Met een vliegtijd van iets meer dan 7 uur vanaf Amsterdam en ticketprijzen die blijven dalen is het dé bestemming te proeven van de Amerikaanse cultuur. Je hebt je trip geboekt, maar wat ga je doen samen met je meisje? Ik nam de proef op de som en laat je zien hoe je haar, maar óók jezelf, een top trip bezorgt!

Highlights van New York

Wanneer je de eerste keer in New York bent, is er een flinke lijst met must-sees die je af moet vinken. Een groot aantal dingen zijn gratis, zoals de Brooklyn Bridge, Central Park en Times Square. Andere highlights zoals Empire State Building, Rockefeller Center (Top of the Rock), een boottrip over de Hudson en het 9/11 Memorial en flink wat andere musea, daar moet je voor betalen. Mijn tip: neem een New York CityPASS. Hiermee bespaar je niet alleen flink wat dollars, je hoeft ook niet in de rij te staan om een ticket te kopen. En daar houd ik van.

Skyline New York

Helikoptervlucht over New York

Dit is het tofste wat je deze trip gaat doen. Ik denk wel van dit jaar. Misschien wel je hele leven! Een helikoptervlucht over New York City! Wij vlogen met Heliny langs, over en door NYC, een adembenemende beleving. Gratis tip: vlieg vanaf Linden Airport. Het is iets goedkoper dan vanaf Manhattan, de vlucht is langer en het grootste voordeel: je vliegt écht op Manhattan af, waardoor je de hele skyline ziet.

Na een rondje om het Vrijheidsbeeld te hebben gevlogen vlieg je over de Hudsonrivier en Brooklyn Bridge om Manhattan over te steken via Central Park. Dit uitzicht is herkenbaar uit duizenden films en series en het ik snap waarom, het is betoverend mooi!

HeliNY Helikoptervlucht over New York HeliNY Helikoptervlucht over New York

Eten op straat

Natuurlijk moet je genieten van de mega hippe restaurants in New York. Maar vergeet één ding vooral niet te doen: eet op straat. Hoewel je associaties vanuit andere landen misschien niet zo goed zijn is het eten op straat in New York fe-no-me-naal. Ga dan niet voor een hotdog in de buurt van Times Square (al is dat ook goed te hakken), maar ga naar de locaties waar veel kantoren te vinden zijn. Je vindt er food carts met fantastisch eten vanuit de hele wereld.

Wij deden een hele Food Cart Tour met Turnstiletours rond om Wallstreet. Ik at van Haïtiaanse kip tot Arabische falafel en van Vietnamese bahn mi broodjes tot Indiase curry. Als lunch. Top dus! Daarnaast krijg je letterlijk een kijkje in de keuken van de bizarre wereld van food carts in New York.

Broadway Musical

Oké, in eerste instantie was ik niet de grootste voorstander om naar een Broadway Musical te gaan. Het is niet goedkoop en tja, het is een musical. “Maar voor m’n vriendin is dit geweldig!”, zei ik tegen mezelf. Ik kocht twee tickets voor The Broadway Collection voor Miss Saigon, het klassieke verhaal van een Amerikaanse soldaat die tijdens de Vietnamoorlog verliefd wordt op een meisje dat gedwongen in de prostitutie raakt.

Achteraf was juist ík degene die helemaal overdonderd was. De kwaliteit van acteurs, muziek en decor staat mijlen ver boven het niveau in Nederland. Het is echt een ervaring! Ook als je geen musicalfan bent, ben je wat mij betreft verplicht om tijdens je bezoek aan New York Broadway een kans te geven.

Boottocht over de Hudson

Is de helikoptervlucht net wat boven je budget en wil je toch heel New York zien? Speel dan lekker toeristje op een rondvaart boot van Circle Line Sightseeing. Je vaart in 1,5 uur over de Hudson langs Manhattan en je krijgt alle kiekjes die je nodig hebt (zoals de afbeelding bovenaan dit artikel). Je vaart langs het Vrijheidsbeeld, de gehele skyline van New York en de Brooklyn en Manhattan bridge. Als je de eerdergenoemde New York CityPASS hebt, is deze nog gratis ook!

Ga fietsen!

Natuurlijk moet je een keer een taxi aanhouden en ook in de avonden pakte ik liever een taxi of de metro. Maar fietsen is echt hét vervoersmiddel in New York City. De eerste vijf minuten lijkt het even wat hectisch, maar als Nederlander ben je er zo aan gewend. Van onze vrienden van VanMoof kon ik twee Electrified S fietsen lenen. Dat was top, en op sommige punten geen overbodige luxe. Ga naar Highline park, fiets naar de Public Library, Grab a Coffee in Central Park en vergeet vooral de Brooklyn Bridge niet. Het is zoveel sneller en vooral leuker met de fiets!

Gewoon gaan!

En dan misschien nog de belangrijkste tip van allemaal. Gewoon gaan! Het is niet de goedkoopste trip. Het verblijf dichtbij het centrum en het eten en drinken (non-fastfood) is wat duurder dan we in Nederland gewend zijn. Maar deze stad heeft je zoveel te bieden. Van eindeloze herkenbare gebouwen tot hippe hipsterwijken met stadsbrouwerijen en van een bruisend nachtleven tot een immens groot en rustig park om tot rust te komen. Ik kan me niet bedenken waarom iemand niet van deze stad zou kunnen houden. Dus: gewoon even je ESTA aanvragen, ticket boeken en gaan!

New York Times Square

 

Total
18
Share