De beste weekendtrips vanuit Medellin, Colombia

CREDITS: Roadrebelz

Medellin is één van de coolste steden in Colombia én in Zuid-Amerika. De stad bruist van de energie en er zijn talloze dingen om te doen. En heel eerlijk: om jouw vrienden te zien salsadansen met de Colombiaanse meisjes gaat natuurlijk nooit vervelen.

Maar aan de andere kant is het ook een hele grote, drukke stad en er hangt vaak een lage smog, omdat Medellin tussen de bergen ligt. Als je langer in deze stad blijft – zoals veel andere reizigers – kan je het natuurlijk een keer beu zijn en er een weekend tussenuit willen. Met deze vier trips ben je verzekerd van een leuk weekend vol Colombiaanse cultuur en natuur. Dus sleep je maten met hun kater uit bed, de squad gaat op pad!

Doen rondom Medellin, Colombia

Guatapé

Op ongeveer twee uur rijden van Medellin ligt Guatapé. Een heel tof, klein en kleurrijk dorpje. Een beetje het Cartagena van Antioquia, de streek waar Medellin de hoofdstad van is. Loop op je gemak rond en geniet van de locals die op straat hun ding doen.

Naast het dorpje zelf zijn er hier nog twee hele toffe activiteiten, die je niet mag missen.

De eerste is El Peñón, een gigantische rots (de op één na grootste van Zuid-Amerika) die je kunt beklimmen en die uitzicht geeft over het hele dorp en de omstreken. Hoe dat eruit ziet gaan we niet verklappen, dat moet je met eigen ogen zien! Pak een tuktuk vanuit het dorp hierheen en je wordt aan de voet van de rots, bij de ingang, afgezet.

De tweede highlight zijn de grillige overblijfselen van een van Pablo Escobar’s mansions. Dit is een eiland waar je met de boot naar toe gaat. Het is een tour, die je ter plekke kunt boeken aan het water. Het duurde jaren om dit paradijs te bouwen, maar werd vrijwel direct na het afronden aangevallen door ‘Los Pepes’, een naam die bij jou zeker een belletje laat rinkelen als je Narcos hebt gekeken.

Maar opgelet! Jij en je vrienden kunnen hier paintballen en het gevecht tussen de twee kartels naspelen. Hoe gaaf is dat?! Op zo’n unieke locatie, dat doe je maar één keer in je leven!

Jardin

Ongeveer 3,5 uur van Medellin ligt Jardin. Kleiner dan Guatapé, maar net zo pittoresk. Mooie gekleurde straten en natuurlijk een dorpsplein in het midden, zoals elke Pueblo (dorp) in Colombia. Je kunt leuke wandeltochten rondom dit dorpje maken, waarbij je het gevoel hebt dat je helemaal omringd bent door de natuur.

Neem wel een maat mee die Spaans praat, want als jij dat niet doet ga je er niet veel van begrijpen. Al maakt dat de ervaring niet minder leuk.

Santa Fe

Santa Fe ligt zo’n twee uur van Medellin vandaan. Dit dorpje is leuk, maar wel klein. Als je al veel andere dorpjes gezien hebt, zal deze niet meer heel bijzonder zijn. Maar wat je hier wel kunt doen is paardrijden! Je hebt niet veel ervaring nodig, omdat je wordt begeleid. Ben je wel ervaren dan wordt je genoeg los gelaten om je eigen ding te doen. Zeker een aanrader als je even helemaal cowboy wilt voelen!

Rio Claro

Dit is een natuurreservaat op ongeveer twee uur afstand van Medellin. Makkelijk te bereiken, want het ligt langs de hoofdweg tussen Medellin en Bogota, de hoofdstad. Je kunt er wilde dieren spotten, genieten van de mooie natuur en gave activiteiten doen – zoals raften. Een tip voor deze plek: er is geen pinautomaat. Verder ligt het park een beetje in de middle of nowhere, dus je moet wel creatief zijn als je hier wilt overnachten.

Algemene tips

Als er veel verkeer is, duurt het langer voor je de stad uit bent en is de reistijd dus langer. Neem altijd veel cash mee! Je kunt niet overal pinnen of je betaalt extra.

Total
0
Share