Dit zijn de 5 beste mini-roadtrips in Europa

ROADTRIP! We schreeuwen het vaker dan dat we het écht doen. En dat komt omdat het nou eenmaal vaak meer tijd kost dan dat we hebben. Want het liefste willen we zon, zee, strand én mooie wegen. In de praktijk kom je dit niet heel vaak in de buurt van Nederland tegen, dus moet je verder weg. En dat kost tijd. Daarom hebben we een aantal roadtrips op een rijtje gezet die je prima in een weekend of week kan doen!

Korte roadtrips in Europa

Andalusië, Spanje

Het is natuurlijk ideaal om je eigen auto te pakken, maar als je een weekje door Andalusië, in het zuidelijkste puntje van Spanje, wilt crossen, dan moet je wel heel erg doorrijden. Daarom raden we je aan om het vliegtuig naar Malaga te pakken en daar een auto te huren. Tickets naar Malaga zijn vaak goedkoop en vanuit daar kun je alle kanten op. Je zit dichtbij een aantal heerlijke steden die je absoluut niet mag missen tijdens een roadtrip door Andalusië. Denk aan Granada, misschien wel de meest gastvrije stad van Spanje met heel veel oude Arabische invloeden. Het ligt op 1,5 uur rijden van de kustlijn Malaga. Als je slim bent rij je tussendoor even de Sierra Nevada op en sta je zelfs in de sneeuw! Eenmaal in Granada kun je in de zomer temperaturen verwachten tussen de 30 en 40 graden! Het is dus aan te raden om in het voorjaar of Indian summer te gaan.

Daarna ga je naar Sevilla, de stad die zó mooi is dat het een pretpark lijkt. Je gaat van terrasje, naar terrasje en eet de heerlijkste tapas, terwijl je geniet van de mooiste vrouwen die de flamenco dansen. Er zijn overal goede Airbnb’s te vinden, de prijzen zijn laag en het weer is vrijwel altijd goed!

Maar ook Cordoba, Cadìz, Tarifa en zelfs een oversteek naar het Tanger, in Marokko, zijn prima te doen in korte tijd en écht aan te raden!

Roadtrip Europa - Ronda, AndalusiëRoadtrip Europa - Mijas, Andalusië

De Duitse Eifel en Westerwald

Op 2,5 uur rijden vanaf Utrecht ben je al in een hele andere wereld. In de Duitse Eifel rijden de boeren op tractoren uit de jaren ’50 en ’60 rond en is het landschap heerlijk glooiend. Je mag het best bergen noemen. Rijd naar de prachtige stad Koblenz en stippel vanuit daar je route uit. Het maakt eigenlijk niet uit waar je heen rijdt, want de wegen zijn overal heerlijk. Ideaal met de motor! De Nürburgring zit op een steenworp afstand, maar ook de wegen eromheen zijn eigendom van asfaltliefhebbers. Wees dus voorzichtig ;-).

De prijzen zijn er zeer aangenaam, alleen je moet even goed plannen met het weer. Dit is vergelijkbaar met Nederland, dus het kan alle kanten op. Deze roadtrip is heel goed te doen in een weekendje! Volgende week komen we met alle ins and outs over deze regio!

Roadtrip Europa - Koblenz

Hoofdstedenroute midden Europa

Eén ding hebben de hoofdsteden Wenen, Boedapest en Bratislava gemeen: ze liggen allen aan dezelfde rivier, namelijk de Donau. En in dit geval betekent het ook nog dat ze zeer dicht bij elkaar liggen én absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Boedapest is het Parijs van midden Europa, alleen dan zonder de arrogante mensen en bizarre prijzen. De stad is werkelijk prachtig en leent zich ideaal voor een weekendje met de mannen. Wenen is de opgepoetste versie van Boedapest en is misschien wel het grootste openlucht museum van Europa. Ben je geïnteresseerd in mooie architectuur, geschiedenis en cultuur, dan is dit je stad. Plus: Wenen heeft een hele zieke underground techno scene.

Bratislava ademt ‘Oost-Europa’, wat voor een cultuurshock kan zorgen. Er is wat minder te doen dan in de ander twee steden, maar het is nog steeds prachtig. En waarom zou je het overslaan? Het is op een uurtje rijden van Wenen.

Heb je nog tijd over, rij dan door en sluit af in Praag! Ook Praag heeft een heerlijke party-scene en stikt van de stripclubs. En dan moet je niet denken aan van die donkere hollen, maar gewoon gezellige barren waar toevallig een dame op de tafel staat. Mja, daar zeggen we geen nee tegen.

Boedapest is het verst op ongeveer 13u rijden, dus niet ideaal voor een korte periode. Denk daarom eens aan internationale autoverhuurbedrijven. Voor een meerprijs mag je ‘m terugbrengen in een andere stad. En vliegen naar al deze steden kan vaak voor een prikkie!

Budapest - How's Life

Grand Tour of Switzerland

Zwitserland heeft een tour gemaakt door het land van 1800 kilometer, waarbij je langs álle highlights van het land komt. En die zijn er wat. Een groot deel van alle ansichtkaarten wordt hier geschoten! Van de Alpen, tot de typisch Zwitserse wijde tot prachtige steden als Bern en Genève.

Wij deden in een weekend een gedeelte van de tour; via Bern naar Genève. Daarna via Leusanne en Neuchätel, weer terug naar Bern. Tussendoor kom je de mooiste natuurwonderen tegen. De Zwitserse overheid heeft veel geld gepompt in deze route, dus de wegen zijn prachtig en de high lights staan goed aangegeven.

Afhankelijk van je de tijd die je hebt pak je een gedeelte van de Grand Tour of je doet ‘m helemaal. De prijzen liggen in Zwitserland natuurlijk wel wat hoger, maar dan heb je ook wat!

Lees hier meer over deze roadtrip.

Franse Zuidkust

Vlieg of rijdt (10 uur) naar Marseille. Vanuit hier heb je een keuze: ga je oostwaarts langs de kust van de Côte d’Azur en pik je Toulon, Saint-Tropez, Cannes en Nice mee? Of ga je westwaarts en ga je naar het onbekendere (en goedkopere), maar minstens zo prachtige, La Grau-du-roi, Montpellier, Agde, Leucate en Argelès-sur-Mer (aan de voet van de Pyreneeën). Beide roadtrips zijn prima in een flink weekend of week te doen. Het weer is er over het algemeen zeer goed en de omgeving is prachtig. Vooral als je een wijnliefhebber bent ;-).

Lees hier meer over deze roadtrip.

, Dit zijn de 5 beste mini-roadtrips in Europa

Utrecht-Stockholm-Utrecht

Heb je een mooie auto ter beschikking? Overweeg dan een ritje naar Stockholm! Onderweg kom je langs Hamburg, Kopenhagen en Malmö (de geboortestad van Zlatan). Als je voorbij Hamburg bent kom je in een sprookjesachtige omgeving terecht, waar je pas weer uit komt zodra je Hamburg gepasseerd bent op de terugweg!

Stockholm is 1.400 kilometer rijden, dus je bent flink wat kilometers aan het vreten. Je kun natuurlijk ook voor de mini-versie gaan en na Malmö omdraaien.

Het toffe aan deze roadtrip is dat je in gebieden komt, waar je wellicht nooit geweest bent. De wegen zijn goed, en de uitzichten zijn overweldigend. De steden die je onderweg tegenkomt zijn leuk en de dames nóg leuker! Zorg wel voor een ruime en comfortabele auto, want daar zal je veel tijd in doorbrengen!

, Dit zijn de 5 beste mini-roadtrips in Europa

Zuidkust Engeland

Binnen een kleine 3 uurtjes ben je in Duinkerke, waar je de pont of kanaaltunnel kan pakken naar richting Dover. Daar zet je je roadtrip voort en doe je de tofste Engelse kustplaatsjes aan, met als hoogtepunt Brighton. Een heerlijk surf/hippie-achtig kustplaatsje, met een prachtig centrum. Daarna kun je doorrijden naar Portsmouth en Southampton. En doe ook zeker even de Isle of Wight aan, een eiland op een uurtje varen vanuit Portsmouth.

Het weer kan hier soms wat tegenvallen en zoals aan de Nederlandse kust is er veel wind, maar de plaatsjes en relaxte Engelse beach-sfeer is zeker de moeite waard. Plus, het is vrijwel om de hoek!

Roadtrip Europa - Brighton