Stedentrip Tip: Sevilla

Sevilla is één van de mooiste steden van Europa en zeker de mooiste stad van Spanje! Maar niet alleen de mooiste, ook de warmste stad van Spanje. Sevilla ligt op een uurtje van de Spaanse zuidkust in het prachtige Andalusië. De streek staat bekend om haar vele witte dorpjes, gastvrije en typisch Spaanse cultuur, veel eten en drinken en natuurlijk Flamenco! Sevilla is de stad waar flamenco ontstaan is en de dans wordt vandaag de dag nog steeds veel beoefend. De Sevillianen nemen elke gelegenheid aan om een feestje te bouwen en dus is de kans groot dat je een spontaan flamenco-optreden tegenkomt als je door de stand loopt in de avonduren.

Sevilla - strippedbacktravel.com

Eten en drinken in Sevilla

Als je Sevilla bezoekt zal je één ding meteen opvallen: het zit vol met gezellige terrasjes. En de terrasjes zitten weer vol met mensen, een gezellige mix van locals en toeristen. Iedereen struint een beetje door de stad om de prachtige bezienswaardigheden te bekijken, maar zoekt vaak verkoeling op een terrasje in de schaduw. Een koud biertje en een tapas verder, loop je verder naar het volgende terras en zo kom je gerust een paar kilo aan na een weekje Sevilla.

De Efteling

Als je door de Efteling loopt en zie je steeds dezelfde mensen. Je komt steeds die twee knappe dames tegen of die MILF met dat huilende kind. Iedereen wilt toch dezelfde attracties in, alleen beloopt een andere route. Dit geldt ook voor Sevilla. De binnenstad is niet zo groot, maar er is veel te beleven en te zien. Je loopt er rond, bezoekt de op-twee-na grootste, en super mooie, Gotische kathedraal ter wereld: de Giralda, pakt een terrasje, nog een en je loopt weer verder. Ondertussen zie/ontmoet je steeds dezelfde mensen wat voor een hele gezellige sfeer zorgt.

Sevilla - wikimedia.org

Flamenco in Sevilla

De flamenco is in de, aan het centrum grenzende, wijk La Tritiana ontstaan.Het is een oude gypsywijk en dat zie je er dan ook goed aan terug. De wijk ligt aan de rivier die Sevilla doorkruist. Aan oevers liggen veel gezellige tentjes en een aantal clubs, maar als je de wat minder toeristische kant van Sevilla wilt ontdekken en flamenco-optredens wilt zien, waar je niet voor hoeft te betalen, dan moet je de wijk echt in. Naast de oudste kerk van Sevilla, de Santa Ana, zitten enkele barretjes waar het eten ook ontzettend goed is! Loop je oren achterna en je vindt vast en zeker een optreden, buiten of in een barretje!

Tips voor Sevilla

Sevilla - turistum.comHet oude-stadscentrum ligt rondom de Giralda, de grote kathedraal. De wijken Barrio Santa Cruz (ook naast de Giralda), La Tritiana en Plaza del Salvador zijn het leukst om te terrassen. De Giralda bezoeken is de moeite waard, maar je moet echt lang in de rij staan. Het Koninklijk paleis, de Alzacar, is ook leuk om te bezoeken. Vooral als je van grote tuinen met fonteinen houdt. De rij daarvoor is een stuk korter en gaat heel snel. Zoek een plek in het centrum om te overnachten, dat is het fijnst en prima betaalbaar!

Sevilla is een mooie, rustige maar ontzettend gezellige stad. Voor een groot feest kan je beter naar Barcelona, maar voor een weekend of mid-weekje lekker eten en drinken met je meid is Sevilla de perfecte bestemming.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS