Stedentrip Tip: Dublin

De zomer komt er aan en Dublin is voor vele dan niet de meest voor de hand liggende keuze voor een stedentrip. Dublin heeft toch de reputatie dat het weer er vaak slecht is en dat je er alleen maar heel goed kan zuipen. Ik ben er de afgelopen maand twee keer geweest, waarvan één keer voor St. Patrick’s Day, en ik kan je vertellen: die reputatie klopt! Je kan er enorm goed bier drinken en, al was het tijdens mijn verblijf prachtig weer, het klimaat is niet ideaal. Maar waarom is Dublin dan toch een stedentriptip?

Aviva Stadium - Dublin - Manify
Uitzicht vanaf het Google Dock dakterras op Aviva Stadium

De Ieren

Wat een fucking chill volk zijn die Ieren! Een beetje suf soms misschien én de vrouwen zijn zeker niet de knapste van Europa, maar die mensen zijn echt oprecht heel aardig! Iedereen staat voor je klaar, in restaurants en hotels wordt je behandeld als een koning en de hele sfeer in die stad is gewoon top! Ierland zit momenteel in een erg lekkere periode, qua economie, mede omdat tech-giganten er hun Europese hoofdkantoren hebben gevestigd. Dit zorgt ervoor dat Dublin een zeer internationale, jonge en energie stad is. Vergelijkbaar met London, alleen dan in het klein en zonder al dat gestress. Zowel de Ieren als de expats wordt het hun leven heel aangenaam gemaakt door een relaxte en creatieve werkomgeving en de vele pubs, waar gewoon heerlijk een pintje gedaan kan worden.

Pints

Je kan denken wat je wilt, maar een weekend weg met je maten draait toch vaak wel uit op heel veel biertjes drinken, ofwel: zuipen. Dublin, en de vele pubs dat de stad rijk is, leent zich daar perfect voor. Per pub hebben ze minimaal 20 verschillende soorten bier, lager, pils, ale, stout, noem maar op. Die heb je ook wel nodig, want nogmaals: veel van de vrouwen daar, mwa, laten we zeggen: die zullen we niet snel tegen komen op Fitgirl Friday. Verder zijn ze wel heel aardig hoor.. én schaars gekleed.

Tips Dublin

Lang voordat Google, Facebook, etc. voor werk zorgde in Dublin, waren er twee ontzettend grote fabrieken die de stad in leven hielden: Guinness en Jameson. Deze fabrieken staan er nog steeds en de brouwerij van Guinness is zelfs ook nog operatief. De distillerij van Jameson helaas niet, want is in 1966 verplaatst naar de stad Cork. Beide fabrieken zijn wel echt de moeite waard om te bezoeken!
Klaar met whiskey proeven en Guinness tappen? Dan wachten de pubs op je om door te gaan. Temple Bar is de bekende buurt met leuke, maar toeristische, tentjes. Net op de rand van deze buurt heb je The Porter House, een pub met letterlijk honderden verschillende bieren. Ga hier heen! Ook voor spontane en minder spontane optredens van traditionele Ierse bandjes!
Ook zit er, net buiten het centrum (maar nog steeds op loopafstand) een bar genaamd: The Bernard Shaw. Je kan er de beste pizza’s van Dublin eten in de binnentuin, waar een grote dubbeldekker bus staat. Ben je op tijd? Dan weet je een plekje te bemachtigen in de bus en zit je de hele avond goed!

Sightseeing at rooftop Google HQ Europe #google #googledocks #dublin #travel #picoftheday

Een foto die is geplaatst door Manify.nl (@manifynl) opESSENTIALSMEER ESSENTIALS