Een pantalon dragen voor een casual gelegenheid doe je zo

CREDITS: Basicapparel

De pantalon zien we veel terug in de zakenwereld, maar deze essential is dit najaar juist tof casual te dragen. Combineer ‘m met een goed paar sneakers voor deze hippe casual look. Maar als je het doet, doe het dan goed.

Wat je nodig hebt is een goede pantalon. Daarmee bedoelen we dan niet een khaki of chino, maar echt een nette pantalon. Zo een die je bij je pak draagt. Spendeer tijd met deze pantalon in het pashokje en schaf hem niet zomaar online aan, want een pantalon moet je passen als gegoten. Een nette pantalon met sneakers rocken voor een casual gelegenheid? Anno 2017 kan het allemaal en dit is hoe je dat doet.

sneakers-pantalon-3
Foto: Fashion Beans

Een pantalon dragen bij een casual gelegenheid

Back in the days

De sneakercultuur heeft veel meer mogelijkheden dan ooit en hier moet gebruik van worden gemaakt. Wat er meestal gebeurt, is dat er een joggingbroek uit de kast wordt getrokken, simpelweg omdat dit stijltje wel leuk bij je kicks past. Echter is het nu zo dat het contrast van sportief en chique elkaar complementeert. Het oprollen van je jeans hebben we nu inmiddels ook wel gezien. Tijd om de pantalon te embracen.

Pantalon

Dit is de broek die jouw sneakers kan complementeren zoals een broek dat nog nooit gedaan heeft. In de streetstyle komt hij ook vaak terug en daar zou iedereen gelukkig van moeten worden. Het contrast zorgt ervoor dat je sneakers meer geaccentueerd worden en de twee verschillende stylen complementeren elkaar. Zorg er wel voor dat je een goede kwaliteit pantalon uit de winkel plukt. Daarnaast moet je deze broeken met aandacht en liefde passen, want hij moet als gegoten zitten to pull the style off. 

Foto: Mvximee

New York

Hier begon het allemaal een aantal jaar geleden. De urban lifestyle van de stad zorgde ervoor dat het merk Outlier inspiratie opdeed. Het merk kwam aanzetten met office-ready trousers. Deze broeken moeten zowel het fietsen door een stad als de hele dag at the office kunnen handelen. Praktisch en al, maar ook gewoon onwijs tof! Is dit dan alleen voor de jonge sneakerheads? Nee, absoluut niet. 30-Plussers kunnen dit stijltje ook rocken. Bedenk je maar eens hoe keihard het eruit ziet als je een man op leeftijd, inclusief grijze lokken, met deze outfit ziet lopen.

De sneakers

Qua sneakers zien we de classics graag terug en dan met name in het wit. Zo heeft Adidas heel wat Stan Smiths over de toonbank zien vliegen. De classic witte sneaker is tijdloos en mag dus ten allen tijden gedragen worden onder een pantalon. Echter mag er ook gemeld worden dat New Balance of Asics ook prima onder een pantalon staan. Misschien zelfs wel toffer dan de classics, omdat niet veel mensen met deze combi weg komen. Hierbij is het vet om te experimenteren met kleurgebruik van de sneakers en sokken.

Foto: Basicapparel

Total
2
Share