1000 Deadstock Sneakers vertelt het verhaal van de meest exclusieve schoenen

CREDITS: Piyush Haswani | Unsplash

Het eerste paar Air Jordan sneakers, de Nike Air Max 95 Neon van Sergio Lozano, de New Balance 992 van customizer Joe Freshgoods en vrijwel alle sneakermodellen ontworpen door Virgil Abloh himself.

Deadstock sneakers noem je deze schoenen ook wel. Schoenen die zo zeldzaam zijn dat ze een godsvermogen kosten om in je bezit te krijgen. En bovendien zo zeldzaam zijn dat ze zelfs een eigen boek verdienen.

‘1000 Deadstock Sneakers’ vertelt het verhaal van de meest bijzondere sneakers

Dat is dan ook exact wat de Franse streetwearjournalist François Chevalier en sneakerverzamelaar- en verkoper Larry Dedstock – het zit hem in de naam – met elkaar hebben gepresenteerd. In het nieuwe boek 1000 Deadstock Sneakers wordt het verhaal verteld van 1000 limited edition en speciale deadstock sneakers. Oftewel: limited edition sneakers of releases die niet meer bij de retailer verkrijgbaar zijn.

Exclusieve modellen in ‘1000 Deadstock Sneakers’

Naast de modellen die we in de intro al hebben genoemd, bevat het boek ook archiefreclamecampagnes van de grootste schoenenmerken. Nike, Adidas, Jordan, New Balance, Reebok en Vans maken allemaal hun opwachting in de tweede editie van de serie die Larry Dedstock heeft gewijd aan de deadstock-modellen. Ook worden de invloeden van gasten als Travis Scott, Spike Lee en Will Smith op de sneakerindustrie benadrukt.

Details van het nieuwe boek

In totaal telt ‘1000 Deadstock Sneakers’ maar liefst 550 pagina’s waarin we dus compleet worden ondergedompeld in de moderne geschiedenis van de sneakercultuur. Larry belicht niet alleen de populairste limited edition sneakers, maar ook het verhaal van de resale industrie van begin jaren 2000 tot vandaag. Heel veel sneaker knowlegde op papier dus. En dat voor een prijs van 85 Amerikaanse dollars.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze artikelen over de nieuwste boeken, films en andere media. Meer een sneakerfreak? Check hier dan al onze artikelen over de nieuwste stappers.