Diadora bezorgt sneakers met een negen dagen durende estafetteloop

Toen een inwoner van Barcelona online een paar Diadora sneakers bestelde, had hij geen idee wat hij allemaal in werking zette. Hij gaf namelijk het startsignaal voor Bright Delivery, een 1500 kilometer lange hardloopestafette. Dit was geen gevalletje vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis. De nieuwe paar sneakers werden namelijk in negen dagen tijd vanuit de fabriek de estafette in Barcelona bezorgd.

Diadora

Het Italiaanse sportmerk Diadora bestaat al ruim zestig jaar en op het gebied van sportkleding heeft het merk wereldwijd een gevestigde naam in de wereld van fitness, tennis, voetbal, hardlopen en wielrennen. Met de verkoop van schoenen, sportkleding en andere sportaccessoires is de collectie van Diadora erg breed. Met de slogan making it bright wil Diadora zich richten op het plezier van sport. Daarmee wil het zich onderscheiden in een wereld die gericht is op prestatie en gewin.

Make it bright

Dat is de reden dat Diadora deze estafette loop samengesteld heeft. Gedurende negen dagen deden meerdere lopers uit tien verschillende landen mee met de 1482 kilometer lange estafette. Gewoon omdat ze plezier hebben in het hardlopen en om gezamenlijk dit doel te bereiken. Met een interactieve website was het mogelijk om de deelnemers op de voet te volgen tijdens hun sportieve reis door Zuid-Europa. Dagelijks werden er foto’s met begeleidende teksten op de website geplaatst zodat je de lopers en hun motivaties beter kon leren kennen.

In negen etappes langs de Franse en Spaanse kust renden de lopers en draagden ze de schoenendoos aan elkaar over om uiteindelijk één persoon blij te maken met zijn nieuwe bestelling. De leeftijd van de lopers varieerde van 19 tot 56 jaar. Zelfs een hond van één van de lopers liep mee! Met Bright Delivery wil Diadora gewone, dagelijkse handelingen omzetten in bijzondere gebeurtenissen. En dat is ze goed gelukt! De estafette was een groot succes, zie hier een compilatie van de negen dagen.

 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bright.
Total
0
Share