Porsche training in de nieuwe 911

Ooit een Porsche gekocht? Dan weet je dat je er een gratis Porsche training van een ervaren coureur bij krijgt. Samen gaan jullie jouw nieuwe bolide tot het uiterste testen. Nou hebben wij geen Porsche gekocht, maar we hebben wél de training gedaan in de gloednieuwe Porsche 911 Carrera S. En dat ging ongeveer zo…

De 2016 Porsche 911 Carrera S Cabriolet

Ik moet eerlijk zeggen: mijn gevoel over Porsche was, leuk als je oud bent en het gemaakt hebt. Ze zijn toch een stuk subtieler vergeleken met vele andere supercars. Maar sinds de training weet ik zeker dat ik niet kan wachten totdat ik oud ben. Dat ding is geniaal! En die ‘bescheidenheid’, voor zover dat mogelijk is bij zo’n verschrikkelijk snelle auto, die siert me wel.

De nieuwe 911 trek je aan, en past alsof je jeans net gewassen zijn. Tijdens de cursus leer je de volledige controle te krijgen over de auto, het wordt een deel van je lichaam. Zo simpel als dat lopen is, zo ontspannend is het rijden in de Porsche. Ook als je 250 km/h rijdt. Hoe dit kan? Door de sublieme techniek die de 911 bezit, zoals rijstrookwisselingshulp en een krachtiger remsysteem. Zo reed ik met 280 km/h over die Deutsche Autobahn, toen de instructeur instrueerde zo’n beetje vol op de rem te gaan. Binnen no-time zaten we op 100 km/h, terwijl we nog netjes rechtuit reden en hij z’n koffie nog in z’n hand had. Ook regelt het vernieuwde ABS-systeem dat je prima een noodstop kan maken en toch nog de bocht nemen. Hoef je met een VW Up niet te proberen..

Verder: adaptive cruise control, adaptive schokdempers, Apple CarPlay (heel nice!) en een rijmodus-schakelaar op het multifunctionele GT-sportstuurwiel voor 4 rijmodi en mijn favoriete knopje: de SPORTS Response Button. Druk je deze in, dan bereidt de 911 zich in een fractie van een seconde voor op optimale prestatie. Alles wordt in strak in sportstand gezet en er wordt teruggeschakeld naar 6000 toeren. Dan vol gas en je zet die de 420 paarden goed aan het werk. Voor 20 sec ben jij de king of the road.

De Porsche Training

Ik kan iedereen aanraden om een de training ook echt te doen, als je een Porsche koopt, want je leert de auto zo veel beter kennen. De auto is tot zo veel meer staat, dan dat je zou denken. Go for it!

 

Total
0
Share