Porsche 718 Spyder RS: snelste open 718 ooit

Porsche onthult een gloednieuwe versie van de 718 met ongekende prestaties en ook nog eens met open dak. Maak kennis met de Porsche 718 Spyder RS.

De Porsche 718 Spyder RS

De ultieme Boxster is gearriveerd: de 2024 Porsche 718 Spyder RS met GT3-aandrijving. Als je denkt aan een cabrioversie van een coupé, denk je al snel aan meer gewicht en minder prestaties. Porsche heeft met de 718 Spyder RS een cabrio weten te maken waarbij dit niet het geval is.

Porsche 718 Spyder RS, <strong>Porsche 718 Spyder RS:</strong> snelste open 718 ooit
Foto: Porsche

Lichter en sneller dan ooit tevoren

Sterker nog, het gewicht is zelfs afgenomen! Met 1.410 kilo weet de 718 Spyder RS zelfs zijn dichte Cayman GT4 RS-broer te verslaan. Met vijf kilogram minder op de weegschaal is deze beauty lichter dan ooit tevoren. En dat terwijl je nog steeds kunt genieten van een heerlijk zonnetje op je bol. Vitamine D, anyone? Als je het nog lichter wil hebben, kun je bij Porsche het Weissach-pakket bestellen. Dit pakket bevat onder andere extra koolstofvezel-onderdelen en titanium uitlaatstukken. Lichtgewicht kuipstoelen zijn standaard en natuurlijk kom je overal het Spyder RS-logo tegen.

Presterend beest

Met maar liefst 500 pk zet je een verbluffende 0-100-tijd in 3,4 seconden, de 0-200-tijd van 10,9 seconden is ongewijzigd. Alleen de topsnelheid neemt af van 315 naar 308 km/u. Ach, we doen het ermee.

Wat de looks betreft, heeft de Spyder een subtiele spoiler en een kortere lip onder de voorbumper in tegenstelling tot zijn stevige broertje, de GT4 RS. Volgens Porsche merk je het ontbreken van een achterspoiler pas boven de 100 km/u, dus geen zorgen voor de Nederlandse weggebruikers. Het is wel jammer dat een handbak niet beschikbaar is, alleen een PDK. Maar goed, je kunt niet alles hebben in het leven, toch?

Porsche 718 Spyder RS, <strong>Porsche 718 Spyder RS:</strong> snelste open 718 ooit

Handmatig dak

Net als zijn dakloze broertje heeft de Spyder RS een gestroomlijnd achterdek en een handmatig te installeren softtop die uit twee delen bestaat. De ingenieurs hebben het gewicht weten terug te brengen tot een verbluffende 18,3 kilo – dat is bijna 8 kilo minder dan zijn voorganger.

Er is geen twijfel mogelijk dat de Porsche 718 Spyder RS dé ultieme Boxster is. Met zijn krachtige motor, geavanceerde technologieën, verfijnd ontwerp en sensationele rijervaring, zal deze auto zeker de harten van autoliefhebbers veroveren. Hoewel de startprijs van $162.150 niet goedkoop is, is deze auto elke cent waard. Als klap op de vuurpijl krijg je bij aanschaf van deze beauty zelfs een handgemaakt horloge cadeau.