Onder de hamer: 1964 Porsche 904 GTS

CREDITS: RM Sotheby's

Classic sports cars. Laat ze zien aan een willekeurige man met een hartslag en hij valt achterover van geluk. Het verhaal, de looks, het ongrijpbare, het onaantastbare: alles aan deze klassieke jongens klopt.

Neem deze Porsche 904 GTS uit 1964. Ragfijn in alle facetten van de autowereld. Het mooie is: hij gaat onder de hamer. Woensdag 1 februari kun je in Parijs meebieden op dit stukje kunst op wielen. Verwachte verkoopprijs? €2,25 miljoen.

1964 Porsche 904 GTS

Voor die prijs heb je dan ook wat hè. De 904 GTS was onderdeel van het ‘nieuwe Porsche’. Met de 550 en 718 maakte de Duitsers al succesvolle racing cars, maar de 904 was écht even andere koek. Het was een compleet nieuw concept dat Ferdinand Alexander Porsche, a.k.a. Butzi, zelf heeft ontworpen. De 904 was superavanceerd door zijn neus met lage luchtweerstand, slanke daklijn en de befaamde Kamm tail. Het beestje werd aangedreven door de Fuhrmann 587/3-type met vier nokkenassen. De steunpilaar van de auto zorgde ervoor dat de 904 een doorslaggevend model werd in de racegeschiedenis van het merk.

Porsche 904
Foto: RM Sotheby’s

Fotoserie 904-036

Deze specifieke Porsche 904 GTS met chassisnummer 904-036 werd destijds geleverd aan Porsche-fabrieksrijder Udo Schütz. Meneer Schütz racete er veel rondes mee op World Sportscar Championships en op de Nürburgring. In totaal pakte hij 31 events mee met de 904, om ‘m daarna te verkopen aan de Oostenrijker Rudi Lins. Na meneer Lins kwam-ie nog in bezit van meerdere serieuze liefhebbers en werd de 904 GTS een graag geziene gast op events als Le Mans Classic.

En? Ga jij bieden na het zien van deze heerlijke fotoserie?

Foto’s: RM Sotheby’s

Source:
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…