Vernieuwde Taycan vermorzelt eigen record met bloedsnelle tijd op Nürburgring

CREDITS: Porsche

Tijdens een race liggen de afstanden op het circuit vaak heel dichtbij elkaar. Door jarenlange training snoepen de echte topcoureurs hier en daar een keer een seconde van hun tijd af, maar heel veel meer dan dat is bijna onmogelijk.

De nieuwe gevestigde tijd van het preproductiemodel van de Porsche Taycan op de Nürburgring Nordschleife is dan ook een ongehoorde prestatie.

Voorserie Taycan stuk sneller dan voorganger

In 2022 schoot Porsche-ontwikkelingscoureur Lars Kern al eens over de Nürburgring Nordschleife met de Porsche Taycan Turbo S. Destijds registreerde hij een officiële rondetijd van 7 minuten en 33 seconden. Afgelopen week deed hij het kunstje haarfijn over met de voorserie van de vernieuwde Taycan, waarna hij met een tijd van 7 minuten en 7 seconden maar liefst 26() seconden van zijn oude tijd afsnoepte. En dat is – zelfs op deze baan van ruim twintig kilometer – een prestatie van jewelste.

Taycan
Foto: Porsche

Nieuwe Porsche met 1.000 pk?

Om dat even in perspectief te zetten: de Rimac Nevera, een van de snelste auto’s ter wereld met 1.914 pk, was maar twee seconden sneller. Daarmee worden de geruchten dat de nieuwe Taycan maar liefst 1.000 pk bedraagt, alsmaar meer gevoed. Porsche laat zelf nog niks los over de specificaties, maar omdat de vernieuwde Porsche Taycan in de video alleen aangepaste bumpers heeft, lijken de autofanaten het antwoord al klaar te hebben. Want ja, met alleen een paar nieuwe bumpers snoep je natuurlijk geen 26 seconden van je oude tijd af.

Porsche Taycan schiet Tesla weer voorbij

Misschien nog wel belangrijker voor Porsche: de strijd met Tesla lijkt momenteel gewonnen. In 2019 kondigde Tesla namelijk trots aan dat de Model S Plaid in theorie een tijd van 7 minuten en 5 seconden kon neerzetten, maar bleek dit uiteindelijk 7 minuten en 35 seconden te zijn. Porsche doet dus wat Tesla nog niet kan, en herpakt zich daarmee van de verloren race in 2019. Check de heerlijke video met de Taycan hieronder.

Source:
LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…