Porsche e-bike Cross: 911 op twee wielen

CREDITS: Porsche 

Ah, Porsche. Het merk dat jaar in, jaar uit laagliggende vierwielers op de markt brengt met een brullende motor erbij waar je u tegen zegt.

Alleen dit jaar doen onze Duitse vrienden het nét even anders.

Nieuwe 911 komt in de vorm van een fiets

Misschien voelde je hem al wel een beetje aankomen door de twee wielen waar we in de titel naar verwezen, en inderdaad: de nieuwe Porsche 911 komt daadwerkelijk in de vorm van een fiets. Wacht, wat? Ja, amigo. Onze Duitse vrienden waren wel een beetje klaar met dat stigma van alleen maar brullende motoren en besloten zodoende de ‘Porsche e-bike Cross 911’ op de markt te ontwikkelen.

911, Porsche e-bike Cross: <strong>911 op twee wielen</strong>
Foto: Porsche

Ook op de Cross 911 een krachtige motor

Hoewel de Cross 911 inderdaad gebaseerd is op de klassieke 911-auto, kan je van een fiets natuurlijk niet daadwerkelijk verwachten dat het op een auto lijkt. Spoiler: dat doe die dan ook niet. Je moet dan ook aardig wat fantasie gebruiken om je in een 911 te wanen. Afijn, dat betekent natuurlijk nog niet dat de e-bike geen succes is. Integendeel zelfs, ook de Cross 911 heeft namelijk gewoon een krachtige motor die je binnen no-time naar de topsnelheid sjeest. Met de accu zit het trouwens ook wel snor: in samenwerking met Shimano heeft Porsche een accu geproduceerd waar je gerust 100 kilometer mee kan fietsen.

Prijs van de Porsche zoals we gewend zijn

Goed, dat het aantal wielen is gehalveerd merk je dan natuurlijk ook terug in de prijs. Al blijft een Porsche zoals gebruikelijk duur. Voor de Cross 911 moet je dan ook heel diep in de buidel tasten, en misschien nog wel dieper dan dat. Porsche vraagt een kleine 8.900(!) euro voor de e-bike. Maar ja, dan rij je wel een Porsche 911.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze artikelen over de nieuwste rides.

Foto’s: Porsche

Source:
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…