Porsche lanceert nieuwe elektrische auto: de Mission E Cross Turismo

We hadden het er al eerder over en er is nu echt geen ontkomen meer aan – elektrisch rijden is de toekomst. Porsche bevestigt dit door (geheel onverwachts) opnieuw een elektrische concept car te lanceren: de Porsche Mission E Cross Turismo. Hoewel de eerste versie van het Mission E-concept van Porsche nog niet eens op de markt is, pocht het merk nu al met een tweede versie in deze lijn.

Mission E Cross Turismo

De eerste Mission E, die in 2015 aangekondigd was, is nog in concept en verschijnt volgend jaar op de markt. Het grote broertje, de Mission E Cross Turismo is enkele dagen geleden als conceptversie gelanceerd. Met een lengte van 4,95 meter, dikke zwarte spatbordranden, blauwe 20-inch wielen en een verhoogde ophanging is de nieuwe elektrische auto van Porsche een stuk ruiger dan de eerste Mission E. Porsche kondigt ook met trots aan dat de auto, door ruime bagageruimte, zeer geschikt is voor alle outdoor-activiteiten.

Sprinten

Ondanks dat de CT zowel hoger als langer is doet hij niet onder voor zijn broer. Met een systeemvermogen van meer dan 440 kW/600 PK, sprint hij in minder dan 3,5 seconden naar de 100 km/u en in minder dan 12 seconden naar de 200 km/h. Volgens Porsche zou de auto deze snelheden langere tijd kunnen volhouden, in tegenstelling tot andere elektrische auto’s die we tegenwoordig zien, die na meerdere sprints hun vermogen verliezen.

De Mission E Cross Turismo moet met een volledig opgeladen accu zo’n 500 km kunnen rijden. Na een heroplading van 15 minuten zou er alweer 400 km gereden kunnen worden.

Lancering

Porsche wil vanaf 2020 de eerste Mission E op de markt hebben en vanaf 2021 zou de Mission E CT te koop zijn. Het is nog heel even afwachten dus!

Total
0
Share