Deze Porsche 911 in de Alpen levert heerlijke plaatjes op

CREDITS: Marcus Hoffmann

De meest iconische foto van de Porsche auto’s is toch wel van een 356 die op de besneeuwde Alpen staat. De ski’s staan vastgebonden op het dak. Zo’n zestig jaar later , de Porsche 911 Turbo S is in dezelfde schijnwerpers gezet als toen.

Porsche 911 in de Alpen

Ik weet niet wat het is, maar er is iets zo fijns aan het beeld van een Porsche met ski’s op het dak. Zelfs in de vroege jaren van het bedrijf, bonden skiliefhebbers hun houten ski’s op de 356 en reden richting de Alpen. Velen camera’s hebben dit beeld vastgelegd waardoor het een symbool is geworden voor de je Jetset-jaren in 1950 en 1960.

Marcus Hoffmann

 

Dit beeld trok meteen de interesse van fashion fotograaf Marcus Hoffman. Hij had een geplande shoot staan voor skikleding in de Zwitserse Alpen. Een afbeelding uit het Porsche Museumarchief, dat was verschenen op de Porsche Drivetribe feed, wekte meteen zijn aandacht. Dit zorgde ervoor dat hij opnieuw de glamour van toen met een Porsche 911 Turbo S wilde neerzetten.

De Porsche 911 Turbo S is een afstand verslindende crosser der landen

De gehele reis naar Zwitserland begon geheel minder glamorous toen ze vast kwamen te zitten in het spitsuur van Stuttgart. Maar de 911 was comfortabel genoeg. Door zijn verwarmde stoelen en stuurwiel hielden de inzittenden het warm. De Apple CarPlay vermaakte hen. De Turbo S vormt zich moeiteloos tot een afstand verslindende crosser. Hoewel de snelheid door de winterbanden werd afgenomen, zorgde het voor een veilige en progressieve vooruitgang in de bergen.

Zich niet bewust van een op dat moment geplaatste, verlaten voertuig langs de weg, kon de Porsche 911 Turbo S-computer het afgelegen geschud traceren en stuurrichting tussen alle vier de wielen geven. Dit zorgde er voor dat er een slip behandeld werd voordat het zich ook maar voor kon doen. De krijt-gekleurde sportwagen had zichzelf weer opnieuw uitgevonden. Dit keer in een trouwe vriend die in echt winterse, vervelende omstandigheden er voor je was.

De volgende ochtend brak de zon door en scheen zo op het prachtige berglandschap. Voor Marcus en zijn model Giulia Carla Beskid, bleek dit de perfecte dag om te werken. Het oppervlak van de geoliede bamboe ski’s leek voor de hele wereld als een versie van een afdruk van de houten ski’s van de oude, terwijl de Turbo S zorgde voor omdraaiende hoofden als de auto langs de pistes reed.

Met tientallen outfits vastgelegd, honderden opnames in de tas, was de laatste taak om nog een beeld neer te zetten vanuit het oude archief. Zo’n zestig jaar later, de Porsche met ski’s op het dak, heeft er nog nooit zo goed uitgezien.

Marcus Hoffmann
Marcus Hoffmann
Marcus Hoffmann
Marcus Hoffmann
Marcus Hoffmann
Marcus Hoffmann

 

Total
1
Share