Dit is de nieuwe Porsche 718 Cayman

CREDITS: Presse Porsche

Vorige week doken de eerste foto’s van de nieuwe Porsche 718 Cayman op. Het zat er al een tijdje aan te komen, het is nu officieel. De nieuwe Cayman heeft er 25pk bij gekregen én een lekker kleurtje.

Porsche 718 Cayman

De Cayman 718 is in twee versies verkrijgbaar. De ‘normale’ versie en de S. Met respectievelijk 300 en 350 pk en topsnelheden van 275 en 285 kilometer per uur. De grootste primeur ligt dan ook zeker onder de motorkap. Voorheen lag daar een zescilinder, maar nu vind je er een viercilinder met turbo. Daarnaast de Cayman lichter geworden. De versie met 300 pk is binnen 4,7 seconden bij de honderd en de S binnen 4.2 tellen.

Het grootste verschil met de 911 is het onderstel. Deze is bij de Cayman net wat stugger afgesteld. De besturing is bovendien zo’n tien procent directer geworden. Uiteraard is het geheel nog verder te tweaken met diverse typische Porsche opties. Eind september staat die nieuwe Cayman 718 bij de Nederlandse dealer. De prijzen zijn ook al bekend, namelijk rond de 65k voor de normale versie en tussen de 80 en 85k voor de Cayman S. Verder vinden we deze kleur nogal dik, al zou een mooie metallic zwart of wit ook niet misstaan.

Total
0
Share