De meest exclusieve smartphone: Porsche Design Huawei Mate 20 RS

CREDITS: Huawei

Eerder presenteerde Huawei ons al de nieuwe Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro en de Huawei Mate 20X. Als kers op de taart is daar nog een vierde model aan toegevoegd, een limited edition: de Huawei Mate 20 RS Porsche Design. Een exclusieve smartphone in samenwerking met Porsche.

Porsche Design Huawei Mate 20 RS

Huawei presenteerde afgelopen oktober in Londen haar nieuwste vlaggenschip, de Huawei Mate 20, waar de Huawei Mate 20 Pro en Huawei Mate 20X onder vallen. Daar kwam het Porsche Design model nu als extra bonus bij. Het is niet de eerste keer dat Huawei een Porsche Design-uitvoering uitbrengt. Eerder dit jaar gebeurde precies hetzelfde met de Huawei P20. Naast de Huawei P20 en P20 Pro werd er ook een RS Porsche Design-uitvoering uitgebracht.

De specificaties van de Porsche Design Mate 20 RS zijn gelijk aan de Mate 20 Pro variant. Wat houdt dat precies in? Onder andere een 6,39 inch OLED-scherm met 4K-resolutie, een supersnelle HiSilicon Karin 980 octa-core processor en een driedubbele camera setup. Het grote verschil tussen de twee Porsche modellen zit dus niet aan de binnenkant maar voornamelijk aan de buitenkant. De Porsche Design Mate 20 RS is afgewerkt met premium leer. Hierdoor voelt en oogt hij luxer dan de glazen achterkant van de Mate 20 Pro. Aan de achterkant loopt een glazen streep van boven naar beneden en staat, uiteraard, het Porsche logo.

De Porsche Design Huawei Mate 20 RS is sinds 16 november te koop en kost €1.695 (256GB) of €2.095 (512GB). Een kleine greep in je buidel, maar dan heb je wel een super exclusieve smartphone. Voor de Chinese markt is overigens een speciale rode versie van het model gemaakt, maar wij zullen het moeten doen met de zwarte editie.

Foto’s: Huawei

Total
1
Share