De Porsche 911 Speedster gaat in productie!

CREDITS: Porsche

De tweede conceptversie van de Porsche 911 Speedster steelt de show op de autotentoonstelling in Parijs. En het toffe is dat dit model nu ook in productie genomen wordt. Helaas niet zoals de foto’s ons laten zien, want dat is en blijft een conceptversie, maar het geeft ons in ieder geval wel een hele vette indruk.

Porsche 911 Speedster

Porsche kondigt aan in 2019 de productie te starten en 1.948 exemplaren te gaan bouwen. 1.948 exemplaren om de Porsche 356 Roadster te eren die op acht juni 1948 al werd geregistreerd. De rode lak springt er ook lekker uit. De kleur verwijst naar de 911 Speedster van de G-serie uit 1988. Het rode thema is ook weer terug te vinden in het interieur in combinatie met zwart leer en rode stiksels. Met buitenspiegels in Talbot-design en in zwart chroom en platina voorop geplaatste tankdop.

Alles klopt tot in de perfectie bij dit racemonster.

Het is werkelijk waar een pracht auto!

Voor de Porsche 911 Speedster is de 911 Carrera 4 Cabriolet als basis voor de body genomen, maar dan zijn de voorklep, de voorschermen en het achterdek lichter gemaakt met koolstofvezel delen. Het titanium uitlaatsysteem, de aandrijflaan, het chassis en de handgeschakelde zesbak zijn overgenomen van de 911 GT3. De atmosferische zescilinder boxermoter beschikt over maar liefst meer dan 500 pk en het maximumtoerental ligt op 9000 tpm. Not bad

Total
1
Share