De gloednieuwe Porsche 911 ondergaat de laatste tests

CREDITS: Porsche

Begin volgend jaar komt de achtste generatie van de iconische Porsche 911 op de Europese markt. Maar voordat het zover is worden de auto’s tot het uiterste gedreven. De proefmodellen worden over de hele wereld gevlogen en blootgesteld aan extreme (weers)omstandigheden, met temperatuursverschillen van wel 85 graden Celsius. Er worden bergen beklommen van meer dan vier kilometer hoog, drukke stadscentra bezocht en tot in den treuren rondjes gereden op circuits.

2019 Porsche 911 laatste rijtest

Zoals we al vaker hebben geroepen, spendeert Porsche extra veel tijd aan het perfectioneren van de veiligheidssystemen. Tijdens een test die we deden in 2016 met de toen de nieuwste 911, gingen we noodstops maken vanuit 300 km/h plus. En dan merk je pas echt in wat voor auto je rijdt.

Nu, bijna drie miljoen testkilometers verder, kunnen we er vanuit gaan dat we binnenkort de beste Porsche 911 ooit op de markt kunnen verwachten. We moeten er dus wel nog even op wachten, maar als je er een koopt krijg je er altijd een rijtest met professionele coureur van Porsche gratis bij. Drie uur lang zal hij je laten zien hoe je je nieuwe auto optimaal kan gebruiken. Tot die tijd, moeten we het nog even doen met de foto’s:

Total
10
Share